26.04 - 03.05.2025 kr. 12.950 Bestil

Andalusien: Vandring i Parque National de Sierra Nevada, Parque Natural Sierra de Huétor, Alhambra og Granada

Rejsebeskrivelse

Fra de højeste tinder over 3000 meter Mulhacén, Alcazába, Veleta m.m. løber adskillige vandløb igennem de smukkeste alpine dale i National Parken Sierra Nevada. Her på bjergkædens nordside er naturen og landskabet afvekslende og byder på flotte og spændende vandreture med den mest fascinerende udsigt over bjergtinderne. Floderne Rio Monachíl, Rio Genil og Rio Dílar buldrer i bunden af de dybe dale og deres lyd følger med os undervejs når vi vandrer i de grønne frodige dale omgivet af betagende og varierede naturlandskaber.

Fra National Parken Sierra Nevada til Natur Parken Sierra de Huétor og højderne omkring selve byen Granada, har vi til denne rejse inkluderet nogle af de smukkeste vandrestier og mest interessante historier, som landskabet gemmer overalt. Fra den store arabiske/mauriske fortid til den spanske borgerkrig i 1930rne. Det er i disse dramatiske perioder i fortiden og i historiens forløb, at man kan opspore de vigtigste kulturelle elementer, som er med at skabe den andalusiske kultur. Selvom Andalusien er meget besøgt, er der ikke mange der formår at forstå og fange regionens dybeste sjæl. Langs vandreruterne vil vi opsøge og formidle viden om naturen og kulturen i denne fascinerende spanske region.

Turen starter i den lille pittoreske bjergby Monachil (cirka 5500 indbyggere) ved foden af Sierra Nevada og beliggende i cirka 800 meters højde. Monachil ligger i en dal, hvor Río Monachil løber igennem. Dalen er en af de flotteste i Sierra Nevada og snor sig igennem de flotte høje bjerge i National Parken. Río Monachil starter sit løb i 2640 meters højde i nærheden af Pico Veleta, det 3. højeste bjerg på den Iberiske halvø (3392 m.). Deroppe findes flere bjergsøer, og smeltevand fra de høje tinder løber ned i dalene og har skabt den smukke kløft, som vi vil besøge under en af vandreturene i Monachil området.

Vi skal også vandre på en af de aller smukkeste vandrestier i Sierra Nevada: den panoramiske Vereda de la Estrella. Stien følger en gammel rute bygget tilbage i 1890 for at nå nogle miner, hvis spor stadigvæk findes langt inde i Genil flodens dal og ved foden af de majestætiske tinder. 

Senere på ugen skal vi også vandre i Sierra de Huétor og Alfaguara. Der vil vi nyde de smukkeste udsigter over de ofte sneklædte høje tinder i Sierra Nevada: Alcazaba (3371 m.), Cerro de Los Machos (3329 m.), Pico Veleta (3392 m.) og selvfølgelig Mulhacén (3482 m.) - den højeste tinde på den Iberiske halvø. Den lange bjergkæde viser sig i hele sin udstrækning fra bjergene i Sierra de Huetór, hvor flere tinder stadig bærer spor af skyttegrave fra den spanske borgerkrig. Et oplagt vandreparadis, som på mange måder bevarer nogle af de mest betydningsfulde spor fra den spanske historie i den første halvdel af det 20. årh.

Granada er der inkluderet et besøg til det med rette verdensberømte Alhambra, guidet af en af de bedste lokale guider, Robert. Han taler flydende dansk, da han har studeret i Århus og i selskab med ham vil vores besøg til Alhambra blive en udsøgt lejlighed til at få det bedste ud af dagens program i en af de mest besøgte historiske bygninger i verden. Vi skal også ud i Granada og vandre igennem byen og over højderne i byens udkant. Vandring, natur og kultur går op i en højere enhed på denne rejse. Vi har turens 2 sidste overnatninger centralt i Granada.

Monachil har vi 5 overnatninger. Hotellets beliggenhed er perfekt i forhold til vores aktiviteter i området. Flere små cafeer og restauranter ligger langs fortovene ved floden Río Monachil og den lille bjergby bevarer nogle interessante bygninger og kirker fra det XVI, XVII og XVIII årh.

Klik ind og læs mere om rejse detaljer herunder.

Download rejsebeskrivelsen her

Dag 1. Ankomst til Málaga og transfer til Monachil ved foden af Sierra Nevada bjergkæden

Indlogering på hotellet i Monachil og intro til rejsen

Fra Malaga lufthavn i Andalusien kører vi østpå mod Granada provinsen. Det tager cirka 1 ½ time at nå frem til  Monachil, en lille hyggelig bjergby med cirka 5500 indbyggere beliggende ved foden af Sierra Nevada bjergene. Monachil ligger i cirka 800 meters højde og er omkranset af natur og flotte bjerge.

Efter check in på hotellet går vi en lille tur i nærområdet og bliver bekendte med omgivelserne. På denne tid af året, er foråret i det sydlige Andalusien langt langt foran ditto i Danmark, så vi kan se frem til en uge med masser af lys og varme, og frisk bjergluft ved Sierra Nevada. 

-/-/-

Dag 2. Vandring i Rio Monachils smukke og berømte bjergkløft

Vandring ved Rio Monachil i Sierra Nevada

Efter morgenmaden begynder vores første vandretur lige uden for hotellet. Vi vandrer på opdagelse i et af de flotteste områder i Sierra Nevada, hvor både ruten og naturen er meget afvekslende. Turen går ind i den uberørte dal, hvor Rio Monachil løber igennem. Efter få kilometer krydser vi den første korte hængebro og så en mere længere oppe i dalen. Derefter når vi frem til den flotteste og længste hængebro over Rio Monachil. Her er slugten meget spektakulær og det er en super flot oplevelse at krydse floden, og opleve dette natursceneri blandt de høje kalkklipper.

Stien passerer også en flot grotte skabt af store klippeblokke, inden dalen åbner sig helt op, og man vandrer ud af kløften ad en flot og bekvem sti. Her er dalen blevet bredere og vi kan nu se op til Sierra Nevadas højere niveauer. Det er et perfekt sted at stoppe og nyde en snack eller spise frokost.

Efter en god pause vandrer vi videre, krydser Rio Monachil og vender tilbage via den anden side af dalen. Vi følger stien opad uden alt for hårde stigninger og efterhånden åbner udsigten sig over slugten og dalen. Heroppe bliver stien bredere og fortsætter ad en lille grusvej, som zigzagger op ad bakken. I cirka 1120 meters højde begynder vi at vandre ned mod Monachil igen. Tilbage i byen nyder vi en dejlig aften sammen i hotellets restaurant.

Den komplette vandrerute er i dag på cirka 12 kilometer, og vi når op på cirka + 461m. i alt.

M/-/-

Note: Vi har i dag en ekstra vandreguide med på turen, som vil gå en alternativ rute uden om hængebroerne, hvis nogle skulle ønske det.

 

Dag 3. Vandretur i National Parken Sierra Nevada fra bjergørkenen Arenales del Trevenque til Dílar dalen

Vandring i Dílar flodens grønne dal med udsigt til Sierra Nevadas højeste bjergtinder

Der er kun 10 kilometer fra Monachil til et af de mest interessante og smukke områder i Parque National de Sierra Nevada. Det er den grønne og uberørte alpine dal, hvor Dílar floden løber igennem gamle fyrretræskove omkranset af høje spidse bjergtinder. Bussen kører os op i cirka 1300 meters højde i nærheden af den gamle nedlagte bjerggård Cortijo Sevilla. Her findes en flot ”Era de Los Pensamientos”. En ”Era” er en brolagt rund stensætning, hvor man i gamle dage tærskede korn.

Dagens rute går igennem et meget specielt miljø. I dette område er Sierra Nevada kendetegnet geologisk af den samme stenart, som man kender fra Dolomitterne – ”dolomia”. Vandets erosion har været markant i området hvor ruten starter, og det fine grus produceret i de historiske geologiske tider har skabt et landskab, som minder lidt om en bjergørken. Det kaldes for ”arenal” (”arena” betyder ”sand”), men den videnskabelige betegnelse er på spansk ”grava”. Frosten sprænger klipperne, som en kile om vinteren, og senere arbejder vandet sig videre gennem sprækkerne, eroderer klipperne og producerer en slags ”dolomia - sand/grus”.

Ruten går stille og roligt opad igennem dette specielle miljø, hvor udsigten åbner sig længere oppe mod det flotte bjerg Cerro del Trevenque (2079 m). I cirka 1700 m. højde drejer vores vandretur fra Los Arenales del Trevenque og landskabet skifter fuldstændigt karakter. Nu vandrer vi med åbne udsigter ind i Dílar flodens grønne dal. I april måned er der stadigvæk sne højere oppe omkring Sierra Nevadas højeste tinder, som udgør en flot profil på den modsatte side af den brede grønne dal: El Castillejo (1979 m), Corazón de la Sandía (1872 m) og flere andre.

Vi følger en grussti nedad til Refugio Rosales (1600m) beliggende ved en god bjergkilde. Her spiser vi vores medbragte madpakke med udsigt til de imponerende bjergtinder.

Efter frokost følger vi fortsat det brede spor, som zigzagger nedad igennem den flotte vegetation. Lidt under 1400 moh rammer vi den panoramiske sti kendt som ”Vereda de la Presa” - ”Dæmningens sti”. Højt oppe i bjergene har man for længe siden fundet drikkevand, og der løber en ”acequia” - kunstvandingskanal langs de høje klipper. Stien går parallelt med denne kanal, men i lavere højde.  Stien er bred og bekvem uden tekniske passager. Vereda de la Presa følger bjergskråningen højt op over Dílar floden mere eller mindre i samme højde, og frembyder imponerende udsigter over dette område, som er et at de mest uberørte i National parken. Vi går langsomt op i højden igen, men uden stejle strækninger og krydser vandkanalen igen i 1400 meters højde ved Cortijo Sevilla, hvor turen startede.

Lidt nede ad bakken findes en hyggelig lokal restaurant/bar ved Fuente del Hervidero, hvor vi holder en hyggepause inden vi kører tilbage til hotellet i Monachil.

Ruten i dag er på cirka 14 kilometer og +580 m i alt.

M/-/-

 

Dag. 4 La Vereda de La Estrella: En af de smukkeste stier i Andalusien og Sierra Nevada National parken

Vandring af historiske muldyrstier i Sierra Nevada

Dagens vandretur er en skøn klassiker i Sierra Nevada: Vereda de la Estrella. Lige siden araberne herskede i Andalusien, har der været miner til blyglans og pyrit langt inde i den flotte og dybe dal, hvor Rio Genilfloden begynder sit løb mod Granada og Guadalquivirfloden.

I 1890 byggede man en bredere muldyrsti af hensyn til hestetrukne kærrer, og i 1925 blev der anlagt en sporvogns rute, der tilknyttede  Granada til denne dal. På samme tid var  Hertugen Duque de San Pedro de Galatino færdig med at bygge Hotel del Duque. Hotellet blev i 1936 doneret af hertugen til biskop sædet i Granada, og derfra brugt som sommer-præsteseminar. Sporvognen tiltrak mange lokale turister fra Granada og blev en af de vigtigste udviklings faktorer for ”bjergturismen” i Sierra Nevada, indtil man byggede en stor dæmning i begyndelsen af 70erne. I 1974 kørte sporvognen fra Granada for sidste gang.

Vores vandretur starter i 1100 meters højde og vi vil starte med, at vandre stille og roligt opad til cirka 1650 meters højde. Heroppe åbner sig den smukkeste udsigt over Sierra Nevada, og her græsser ofte heste på den gamle sommersæter. Tilbage i tiden tilbragte flere familier fra Güejar Sierra sommeren heroppe, og vendte tilbage til deres huse i bjergbyen efter kartoffel høsten om efteråret. Det åbne plateau bærer stadigvæk præg af deres landbrugs arbejde.

Stien går videre og forbliver i nogenlunde samme højde (omkring 1700/1800 m.) i en længere strækning, og byder på super flotte udsigter i retning af Mulhacén og Alcazaba bjergtoppene, der ofte er sneklædte. Vi gør et godt stop ved den gamle bjerggård Cortijo del Tornillo, placeret på et plateau, som byder på en fantastisk flot udsigt. De gamle stenhuse der blev brugt af hyrderne om sommeren er restaureret til nøjsomme bivuakker, og stedet er ret kendt blandt vandrere fra Granada området.

Fra Cortijo del Tornillo vandrer vi ned til de gamle miner længere nede i dalen, og tættere på den brusende Genil flod. Ved Minerne møder vi "Vereda de La Estrella". Den brede muldyrsti snor sig langs dalens stejle skråninger og lyden fra Genils rislende vand ledsager os tilbage til vores startpunkt.

Turen i dag er på cirka 17 kilometer +756 m. – 741 m. og cirka 7 timers vandring.

Note: Der vil i dag være 2 vandreguider med,  og der vil derfor være mulighed for at tegne en kortere rute på cirka 5 ½ time.

M/-/-

Dag 5. Flot rundtur omkring bjerget Cerro Huenes i National Parken Sierra Nevada

Mt Cerro Huenes rundt

Efter morgenmaden kører vi (kun cirka 30 minutter) til Fuente del Hervidero og vandrer op til Cortijo Sevilla, hvor vi var på dag 3. Dagens vandretur går i dag i den modsatte retning, over mod bjerget som adskiller os fra Rio Monachils dal.

Den første strækning byder på en flot udsigt over Granada forstæderne, samt over det flotte kulturlandskab, hvor der stadig drives landbrug omkring restauranten og bjerggården ved kilden "Fuente del Hervidero" i 1100 meters højde.

Vegetationen bliver mere frodig jo mere vi nærmer os den side af bjerget Cerro Huenes, som vender mod Monachil dalen. Kilden "Fuente Fría" længere fremme er et perfekt sted at holde en dejlig pause i det grønne. Ruten er meget lidt befærdet og det er en fryd at nyde stilheden i fyrretræskoven.

Man har stadig kvæg heroppe så vi vil sandsynligvis krydse kvier og kalve, mens vi går længere opad og rundt om bjerget for at nå et plateau, hvor udsigten åbner sig over Sierra Nevadas skyline. Vi oplever det flotteste syn over de sneklædte tinder, mens vi krydser højsletten, med græssende kvæg i cirka 1800 meters højde.

Foran os kan vi se Trevenques bjergtop og de områder, hvor vi har vandrede for 2 dage siden da vi besøgte den flotte alpine dal ved Rio Dílar. Er vi heldige vil udsigten også omfatte La Maroma, Pico Lucero og bjergene i Sierra de Tejedas i retning af Málaga.

Stien byder til stadighed på flotte udsigter imens vi vandrer ned til den lille grusvej, som fører os tilbage til Fuente del Hervidero efter endnu en god rundtur i Granadas skønne bjerge.

Turen i dag er på cirka 15 km, +650 meter -650 meter. Cirka 6/7 timers vandring.

M/-/-  

Dag 6. Vandring blandt historiske steder i bjergene - vi flytter basen til Granada

Fantastisk vandring i bjergkæden Sierra de Huetor

I dag skal vi vandre i den mindre kendte men meget smukke bjergkæde Sierra de Huetor, hvor floden Darro løber - floden som løber lige ved foden af Alhambra i Granada og som vi vil møde igen, når vi vandrer igennem den smukke historiske by i morgen.

Efter morgenmaden kører vi op i bjergene til bjergpasset Puerto de Alfacar. Her begynder vores vandredag stille og roligt de første 2,5 kilometer, hvor vi vandrer igennem smuk natur uden udfordringer. Derefter vil en kort stigning på cirka 20 minutter føre os op til indgangen til grotten Cueva del Agua. Det er et af de smukkeste udsigtspunkter over Sierra Nevada, hvorfra man kan genkende de velkendte tinder over 3000 meters højde - Pico Veleta, Mulhacén osv. så her tager vi en velfortjent pause.

Vi fortsætter ad en bekvem vandrerute til bjerget Cerro de la Encina (”Egetræets bjerg”, 1493 m.). Herfra er der udsigt over hele områdets kalkbjerge. På Cerro de la Encina findes levn af de gamle tunneler og skyttegrave, der hører til en af de mest tragiske historiske perioder for Spanien, da borgerkrigen fra 1936-1939 hærgede landet. Granada provinsen var et af de områder hvor konsekvenserne mærkedes stærkest. 

Fra Cerro de La Encina går vandreturen videre forbi de gamle bygninger, der tilhører Sanatorio de la Alfaguara (Sanatorium). Heroppe i 1439 meters højde med særlige gode mikroklimatiske forhold, begyndte man at bygge et kursted til tuberkulose ramte patienter uden økonomiske midler. Borgerkrigen satte et stopper for dette sanatorium lige som mange andre projekter i datidens Spanien. Her spiser vi vores medbragte madpakker i de fredelige omgivelser med udsigt over Sierra Nevada.

Vores rundtur omkring Cerro de La Encina fører os tilbage til det flotte udsigtspunkt Mirador de La Cueva del Gato. Herfra kan vi kigge ned i dalen hvor Darro floden har sit udspring. Darro er en af de 2 floder som krydser hinanden i Granada. Den anden flod er Río Genil. Darro er floden, som løber lige under det verdensberømte Alhambra.

Senere vandrer vi forbi en anden bjergtop, Cerro del Maullo (1300 m.) med endnu en forrygende udsigt over bjergene, og her findes rester af et fort bygget under borgerkrigen.

Sierra de Huétor har man indført en meget speciel træart i familie med gran som hedder Pinsapo (abies pinsapo). Den vokser i Sierra de Grazaleme og Sierra de Las Nieves længere vestpå i Andalusien og i Marokko. Dens karakteristiske koniske form pryder landskabet ned mod passet Puerto Lobo, hvorfra bussen vil køre os til Granada. Her indlogeres vi på Hotel i nærheden af det historiske centrum.

Sidst på eftermiddagen vil turlederen vise gruppen centrum af byen, hvor vi vil spise sammen og nyde en dejlig aften i historiske Granada.

Dagens rute er på cirka 12/14 kilometer og + 500 samlede højdemeter. Terrænet er ikke udfordrende og ruterne er forholdsvis jævne og overskuelige.

M/-/-

 

Dag 7. Vandring i Granada og omegn - Alhambra og andre af Granadas mange kulturskatte

Besøg og guidet rundvisning i Alhambra Kongepaladset - arkitektur og æstetik fra øverste hylde

Vandredagen begynder lige ved hotellet, hvorfra vi begiver os ud på opdagelse af Granadas gamle bydel. Efter katedralen når vi Albayzín bydelen, som har bevaret de smalle gader og små gårde med blomster, træer, terrasser, cisterner og fontæner, som stammer fra Granadas middelalderlige kongerige.

Albaizín blev anerkendt af UNESCO i 1984, samtidig med Alhambra og Generalife. Det er hyggeligt at vandre igennem kvarteret om morgenen inden der kommer for mange besøgende. Fra San Nicolás kirke nyder vi udsigten over Alhambra paladset. Albaizín ligger på en højderyg adskilt fra Alhambras af Darro floden. Efter en pause ved udsigtspunktet Mirador de San Nicolás vandrer vi videre igennem små torve og smalle gader op til det endnu højrere beliggende udsigtspunkt ved kirken San Miguel Alto. Herfra er udsigten over byen og Alhambra imponerende. Måske var det her at Albaizín kvarteret blomstrede og romerne havde deres by Ilíberis? Heroppe kan man tydeligt se og fornemme Granadas mauriske arkitektoniske arv, bla. ved en del af den gamle middelalderlige bymur, som følger de stejle skråninger tæt ved San Miguel kirken.

Vi holder en god pause heroppe, hvorefter vi  følger en vandrerute længere op i de lave bjerge omkring byen, hvor vi finder spor af gamle huler (Cuevas). Den lette vandrerute byder på panoramiske udsigter over både Granada og Sierra Nevada. Længere fremme passerer vi Abadía del Sacromonte, et flot kloster bygget i det XVII årh, som kunne være interessant at vende tilbage til dagen efter. Historien om klostret begynder faktisk i 1595, da relikvierne for Santiagos discipel San Cecilio blev fundet, sammen med nogle vigtige arabiske dokumenter (”støbt” på bly-plader), kendt som "Libros Plúmbeos". Efterfølgende blev stedet dyrket som helligt og bjerget døbt Sacro Monte - "Det hellige bjerg".

Vi vandrer videre ned i dalen igennem Sacromontes sigøjnerkvarter, berømt for flere listige Cuevas (grotter), hvor flamencotraditionen er bragt videre af den lokale befolkning. Hvis grotterne ved klostret har haft en stærk religiøs betydning, så har grotterne i denne bydel en stor betydning som formidler af den kultur tradition, som blandt andet den store digter Federico García Lorca selv dyrkede og elskede, og som blev så centralt et motiv i hans værker og elsket over hele Spanien.

Tilbage i byen spiser vi frokost. Måske i den restaurant indrettet hvor de unge litterære talenter iblandt Federico García Lorca mødtes ved Café Alameda. Den kulturkreds kaldtes for "Tertulia del Rinconcillo" og har haft en stor betydning for den andalusiske og spanske kulturhistorie.

Efter frokost skal vi op og besøge Alhambra i selskab med et af de bedste lokal guider i Granada. Gjøa Travel vil tage sig at dit vigtige besøg til et af verdens mest besøgte historiske monumenter. Vi reserverer din billet og skaber rammerne for en vellykket kulturelt oplevelse.

Om aften kan vi vælge at besøge et af de hyggelige ”Tablao” i Albaycin og opleve en Flamenco aften som god afslutning til vores vandrerejse.

OBS: Der er mulighed for at vælge vandreturen fra og vælge i stedet for at tilbringe formiddagen på egen hånd i Granada. Man kan så møde gruppen senere for at tage op til Alhambra sammen.

 

M/-/-

Dag 8. Farvel til Granada og retur til Danmark.

Vi siger farvel til Granada og Sierra Nevada bjergene

 

En uges vandreferie i Granada provinsen er nu veloverstået, og vi tager afsked med Andalusien og påbegynder hjemrejsen til Danmark.

M/-/-

Vigtig information om denne rejse

Rejsens varighed:

8 dage - 7 nætter

Rejsens sværhedsgrad:

2-3

Turen tilbyder vandreture af forskellige sværhedsgrader mellem 2-3. Det er flotte vandreruter i bjerge, hvor det i sagens natur går op- og ned. Se angivelse af km og højdemeter på den enkelte dag i programmet.

Vi anbefaler, at man inden rejsen går nogle gode lange vandreture på 15 18 kilometer i den danske natur. Det opbygger form og udholdenhed, og giver overskud på vandreferien.

Inkluderet i rejsens pris:

 • Aktiv grupperejse jvf. program med dansktalende Gjøa turleder
 • Flyrejse København - Malaga t/r 
 • Alle lokale bustransfers på rejsen
 • Alle overnatninger på hotel i delt twinværelse
 • Besøg og guidet rundvisning ved Alhambra - UNESCO World Heritage
 • Inkluderede måltider som anført i rejseprogrammet
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

IKKE inkluderet i rejsens pris:

 • Evt. afbestillingsforsikring og/eller rejseforsikring
 • Ikke inkluderede måltider, som anført i rejseprogrammet
 • Evt. tillæg for enkeltværelse på DKK 1600,-
 • Drikkevarer 

Overnatninger på rejsen:

De første 5 overnatninger på rejsen har vi på et lille hyggeligt hotel i landsbyen Monachil. Familien der driver hotellet er hyggelig og imødekommende, og hotellet har en fin udendørs terrasse, hvor det er hyggeligt sidde og nyde en øl efter dagens vandreture. Hotellet er enkelt og godt, og fungerer mere som en opgraderet bjerghytte end som et traditionelt hotel - lige som vi gerne vil have det på en vandrerejse. 

Sidst på ugen flytter vi til Granada, hvor vi har rejsens 2 sidste overnatninger. I Granada har vi valgt et hotel, som er indrettet i et gammelt kloster fra 1600- tallet. Den historiske bygning ligger lige ved siden af kirken San José de Calasanz som blev rejst i 1700- tallet, placeret i et fredeligt område ved floden Genil og den gamle historiske stenbro, der fører os lige til det historiske centrum. 

Flyrejsen og lokal transport på destinationen:

Vi flyver med SAS fra København til Malaga t/r. Du er velkommen til, at kontakte os for at få oplyst flytiderne. På destinationen har vi hyret et lokalt transportfirma til at forestå bus transfers.

Måltider på rejsen:

Inkluderede måltider i rejsens pris er noteret på hver enkelt dag i rejseprogrammet med M (morgenmad), F (frokost) og A (aftensmad). Hvis et måltid ikke er inkluderet markeres det med – 

Område, klima og terræn:

Granadas og Málagas provinser har meget at byde på. Adskillige Natur Parker, små landsbyer og en dejlig kyststrækning. På denne rejse oplever vi både bjergene relativt tæt ved Granada, og bjergene omkring Monachil.

De klimatiske forhold er noget af det mildeste, der findes i Europa, og temperaturen er altid dejlige om foråret. Der kan mærkes lidt forskel når man bevæger sig i bjergene lidt længere væk fra kysten men selv der er forholdene dejlige og milde. Der kan dog opstå dårligt vejr, som i resten af verden, og det er derfor vigtigt at medbringe det rigtige udstyr - se pakkeliste for turen.

Terrænet er bakket, og det går op og ned, dog uden lange opstigninger. 

Forvent dagstemperaturer på mellem 18 - 25 grader.

Lokal valuta & kreditkort:

Du kan bruge gængse kreditkort langt de fleste steder, men det er en rigtig god idé at medbringe Euro i kontanter - se forklaring nedenfor. 

OBS: 

Når en gruppe spiser "a la carte" på restaurant i Spanien,  så er det kutyme at der kommer én samlet regning. Turlederen vil være behjælpelig med at "splitte regningen" blandt deltagerne, og i den proces er det vigtigt at alle turdeltagerne har Euro i kontanter til betaling (gerne forskellige seddelstørrelser). 

Wifi og mobildækning på overnatningsstederne:

Der er adgang til wi-fi og mobildækning på begge hoteller.

Udstyrs- og pakkeliste

Inspiration til din pakning:

Nedenfor ser du et forslag til, hvad du bør medbringe på vandreferien. Er du i tvivl om noget i den forbindelse, så kontakt os gerne for et godt råd.

Stor og lille bagage til rejsen

Din store bagage, er den du tjekker ind på flyet, og den der står på overnatningsstedet under rejsen. Det kan være en duffelbag, rygsæk eller kuffert helt efter dit valg. Den lille bagage bør være en dagstursrygsæk, som du bærer på vandreturene til vand, snacks, kamera, regntøj m.m. Dagstursrygsækken kan være din håndbagage på flyrejsen.

Et godt rejseråd mht til din bagage:

I sjældne tilfælde, kan det ske, at den indtjekkede bagage kommer forsinket frem til destinationen pga fejl m.m. i lufthavnen. For at forebygge denne situation, anbefaler vi, at man rejser i det vigtigste vandretøj: støvler/vandresko, vandresokker, vandrebukser, svedtransporterende t-shirt, 1 let trøje og regnjakke. Derudover kan man evt. pakke lidt skiftetøj i dagstursrygsækken, som jo er med som håndbagage. Så er man garderet, og kan deltage på første vandretur uden problemer, indtil den forsinkede bagage bliver leveret.

Vandrestøvler og andet fodtøj

Til selve vandreturene anbefaler vi altid rigtige vandrestøvler. Der er mange gode grunde til, at gå med rigtige vandrestøvler på en vandreferie. Vandrestøvlerne støtter anklerne og minimerer risikoen for banale forstuvninger. De beskytter også fødderne mod vegetation, klipper m.m. En god stiv sål aflaster fødderne meget, og en intakt skridsikker sål, optimerer grebet med underlaget på vandrestierne. Det er et must, at støvlerne er gået til og testet inden vandreferien, så man ikke skal døje med vabler m.m.

Til brug uden for vandreturene vil vi anbefale noget let fodtøj eller sandaler, så fødderne får luft.

Vandrestave

Vandrestave anvendes med stor gavn til vandring i bjergene. Utallige undersøgelser dokumenterer deres mange fordele, og selv meget erfarne bjergfolk bruger vandrestave i udstrakt grad. Vandrestave aflaster legemet generelt og knæene i særdeleshed. De understøtter en oprejst stilling, og forbygger derfor også rygsmerter. De giver balance og dermed øget sikkerhed i glat terræn. To stave sikrer en symmetrisk støtte og kroppens stilling er korrekt (så ja, 2 stave er dobbelt så gode som 1). Man bliver hurtigt fortrolig med sine vandrestave, og når de en sjælden gang er i vejen i noget terræn, så spændes de blot på rygsækken så hænderne er fri. Husk altid, at beskytte spidserne med gummidutter, når du pakker dem ned i indchecket bagage (som er et krav på flyrejser), samt når du skal have dem bundet på din rygsæk.

I de sjældne tilfælde, hvor man får en skade eller skavank i ben eller knæ, vil man med vandrestavene kunne aflaste dette udsatte sted betydeligt.

Tøj til vandreturene

Decideret vandretøj er udviklet til fysisk udfoldelse under åben himmel ude i terrænet. Det har derfor en række fordele på vandreture, sammenlignet med hverdagstøj. Stof og syninger er optimeret mhp at undgå ubehag og skader ved friktion mod kroppen. Stoffet er typisk let og åndbart så fugt fra kroppen kan komme ud, og så tørrer det hurtigt.

- T-shirts og undertøj (mindst 3 stk)

- Vandresokker (mindst 3 par)

- 1 tynd, let uld/fleece trøje eller en tynd dunjakke

- 1 tykkere uld/fleece trøje

- Lange og korte vandrebukser

- Vandtæt jakke og bukser

- Let dunjakke

- Hue og handsker

- Kasket og Buff

Diverse

Rejsedokumenter, pas, kreditkort, valuta, sygesikringskort, Forsikringspolice nr og kontakt data

- Mobiltelefon og oplader

- Personlig medicin

- Toilettaske

- Alkogel, solcreme,

- Snacks til vandreturene

- Vandflasker (samlet volumen på ca. 2 liter)

- Solbriller