26.10 - 02.11.2024 kr. 8.250 Bestil

Spanien: Gravelbike og Bikepacking cykelrejse i Andalusien

"En helt fantastisk Gravelbike tur i det smukke bagland af Malaga med nye,  spændende og varierende ruter til hver cykeldag. Fælles for turene var, at de bød på fantastiske naturoplevelser, hyggelige byer og spektakulære udsigter - og ikke mindst mange udfordrende stigninger:-). Jeg oplevede et fantastisk engagement fra turleder Gianni, som også har en stor viden om området, som han generøst deler ud ad. Derudover er han meget opmærksom på, at alle i gruppen har det godt og kommer godt igennem cykelturene. Tak for en skøn uge med store oplevelser og gode fysiske udfordringer."

Sanne

Rejsebeskrivelse

Med 300 dage om året uden regn, tilbyder Málaga dejlige klimatiske forhold det meste af året - også om vinteren. Málaga er et overset paradis for Gravel Bike, for bag byen i baglandets bjerge findes et kæmpe netværk af mindre asfalt- og grusveje uden nævneværdig trafik. Netværket benyttes fortrinsvis af få lokale cykelryttere, da hovedparten af cykelturisterne forholder sig til hovedvejene langs kysten, og op i bjergene ad de primære asfalt veje.

Afvekslende landskaber, smukke udsigter og spændende ruter. Få andre steder kan tilbyde de samme muligheder og faciliteter i lav sæsonen til dem der elsker at cykle på en gravel-bike. Området er derfor en oplagt og perfekt destination for en uges cykelferie med udgangspunkt i den meget interessante og hyggelige by, Málaga.

Gjøa Travel har et solidt lokalkendskab og erfaring: vi kender stort set alle asfalt- og grusveje i området og vi har selv cyklet dem allesammen. Derfor er vi glade for og stolte af, at kunne tilbyde nogle af de smukkeste og mest udsøgte ruter man kan opleve i Sydeuropa til vores cykelglade publikum.

Vi har valgt at mixe grus- og asfaltveje for at kunne komme derud, hvor naturen hersker og landskaberne er mest spændende. Ruterne vil hver dag lede os ud i landskaberne og op i bjergområderne, hvor vi tilbringer dagen på cyklen.

Rejsens cykelrute består at et "8-tal" - dvs. 2 "loops" med Málaga i midten. Vi starter i Malaga og cykler det "vestlige loop" med 2 overnatninger i hhv. El Chorro og Antequera. Derefter returnerer vi i Malaga for en enkelt overnatning, hvor vi også bliver genforenet med vores bagage, og således kan "ompakke", skifte tøj m.m. Derefter cykler vi det "østlige loop" med 2 overnatninger i bjerglandsbyen Alcaucin. Endeligt cykler vi retur til Malaga, hvor vi har turens sidste overnatning på vores nu velkendte hotel.

Når vi er i Málaga nyder vi de milde aftener, og det hyggelige byliv i centrum og langs strandpromenaden Paseo Maritimo. På disse aftener kan vi vælge mellem et utal af forskellige restauranter og Tapas Barer, og hygge os med at runde de aktive dage af.

Turen kræver en forholdsvis god cykelform og lyst til at tilbagelægge et betydeligt antal højdemeter og kilometer hver dag. Og dog har vi hele dagen til det: Vores hovedformål er at cykle på opdagelse i smukke landskaber og opleve Andalusiens hjerte, langt væk fra overrendte cykeldestinationer.

På denne tur kan du cykle på enten Gravel bike eller El – MTB. Læs mere om det i afsnittet "Vigtig information om denne rejse".

Download rejsebeskrivelse her

Dag 1. Ankomst og indlogering i Málaga

Indlogering i Málaga og klargøring af cykler

På baggrund af deltagernes aktuelle ankomsttider, koordineres et fælles mødetidspunkt på hotellet nær Málagas centrum. Der er kun ca. 20 - 30 minutters kørsel fra Malaga lufthavn til hotellet.

Cyklerne bliver udleveret og vi foretager evt. småjusteringer, så de er klar til vores første rundtur i morgen, der vil føre os vest for Málaga.

Aftensmaden indtager vi på en stemningsfuld restaurant, alt imens vi hygger os og gennemgår de spændende cykeldage der venter os i de kommende dage.

Gjøas turleder Gianni Nancesi kender Malaga indgående, samt byens mange interessante historier, som er gemt i de mange hyggelige gader, gyder samt bygninger og monumenter. Alt dette kigger vi nærmere på, når vi overnatter i Malaga på dag 4 og dag 7 i programmet.

-/-/-

Dag 2. Fra Málaga over bjergene til El Chorro og udsigtspunktet ”Mirador del Tajo de La Encantada”.

Op til bjergbyen Almogìa og finale ala "Vuelta de España"

I dag starter rundturen vestpå. Så efter morgenmaden cykler vi stille og roligt ud af byen. Málaga er efterhånden blevet en meget cykelvenlig by. Der er generelt god stemning mellem cyklister og bilister, og de sidste respekterer den nødvendige afstand ved overhaling. Adskillige cykelstier er blevet etableret og 30 km/t hastighedsbegrænsning er etableret langs mange veje, som fører ud af byen.

Kunsten er selvfølgelig at vælge den rigtige rute, og her kommer Gjøas lokalkendskab til sin ret. Vi sigter mod en klassiker blandt de lokale cykelryttere, nemlig bjergbyen Almogìa (357 moh), cirka 24 km fra Málaga. Hertil dækker vi cirka + 550 meter totalt. I udkanten af bjergbyen har man rejst et podium til cykelrytterne, som en anerkendelse for cykelsporten.


Udsigten er pragtfuld heroppe fra, og der er mulighed for, at tanke frisk vand inden vi fortsætter igennem byen. Der vil selvfølgelig være mulighed for at stoppe og nyde en formiddagskaffe og en snack i Almogía, inden vi ruller videre mod de næste højder.


Snart åbner udsigten sig over det bakkede og bjergrige landskab. Mandel- og oliventræer dominerer skråningerne omkring os, og vi har stadigvæk nogle få kilometer på asfalt inden vi drejer ind på en mindre grusvej. Herfra kan vi skimte de lyse kalkbjerge, som er så karakteristiske for El Chorro.

Ruten er en spændende ”rutsche-bane” over højderne med åben udsigt over de flotte omgivelser. Indimellem bliver vi udfordret af korte stejle stigninger og så er det ned ad bakke igen og nyde de sjove nedkørsler. Ved Valle de Abdalajís (358 m.) tager vi en pause i den lille bjergby ved foden af kalkklipperne, som markerer de første skråninger af Sierra de Huma.

Kalkklipperne vil danne rammen for resten af vores tur med åben udsigt til venstre og bjergene til højre. Ruten mod El Chorro er herfra på asfalt og efter den sidste nedkørsel ender vi der, hvor den meget berømte vandrerute ”Caminito del Rey” slutter.

Vi cykler lige forbi den opdæmmede sø og mundingen af den dybe kløft, hvor floden ”Rio Guadalhorce” løber igennem på sin vej mod kysten vest for Málaga. Lidt længere fremme, stopper vi ved en café, og tager os en pause med udsigt til klippeskråningerne.


Herfra har man 2 valgmuligheder:


1. Man kan vælge at udfordre stigningen (6 km, + 371 m.), som fører til et af de mest spektakulære
udsigtspunkter i Andalusien man kan nå på cykel. Udsigtspunktet ”Mirador del Tajo de La Encantada”, som flere gange har været etapeafslutning for ”Vuelta de España”. Har man kræfter tilbage er det absolut værd at tage imod udfordringen.


2. Man kan også vælge at cykle videre til hotellet (6.6 km, +150 m), og nyde en øl ved kiosken, som ligger få hundrede meter fra vores overnatningssted.

Ud på eftermiddagen samles vi alle igen, og tilbringer en hyggelig aften sammen efter en afvekslende dag på cyklen, som har ført os fra Solkysten og helt ind i hjertet af det bjergrige Andalusien

Dagens rute: ca. 72 km og 1600 højdemeter. Mulighed for, at cykle op til Alto de La Mesa og tilføje yderligere 12 km og 370 højdemeter.


M/-/-

Dag 3. Mulighed for at vandre Caminito del Rey. Cykling til UNESCO byen Antequera

Vandring ad den berømte "Kongesti" og cykling ind i Andalusiens geografiske hjerte

Efter gårsdagens spændende etape og inden vi får mulighed for, at cykle til toppen af højsletten El Torcal, tager vi en formiddag uden cykel. Tæt ved vores hotel starter vandreruten ”Caminito del Rey”, som man kan reservere adgang til på forhånd. Man kan også slappe af og hvile benene lidt. 

Efter frokost forlader vi området og cykler videre mod UNESCO byen Antequera, det geografiske hjerte af Andalusien og en af de ældste og fineste byer i Sydspanien. Vi har cirka 33 km dertil og lidt over +600 m totalt.

Ruten følger i starten en række søer, som danner det store vandreservoir til produktion af elektricitet i området. Vi møder få biler på denne strækning og nyder stilheden og freden i landskabet. Længere fremme møder vi hovedvejen, som fører fra ”Valle de Abdalajís” til Antequera, og den følger vi nogle kilometer. En gammel romersk akvædukt, som også araberne har brugt, løber højt oppe over denne øde dal. Vi drejer fra hovedvejen og cykler langs den historiske vandingskanal beriget med flotte udsigter hele vejen til byen.

Ad charmerende, snoede og smalle gader cykler vi igennem Antequeras historiske centrum. Inden vi når til hotellet, slår vi lige et smut forbi det gamle arabiske fort, og får udsigten over hele byen deroppefra.

Aftensmaden indtager vi i en af Gjøas favorit restauranter, hvor køkkenet tilbereder autentiske andalusiske retter af højkvalitets råvarer.

Dagens rute: "Let rute" på 38 km og 700 højdemeter. "Hårdere rute" på 43 km og 1000 højdemeter. OBS: Mulighed for at vandre "Caminito del Rey" om formiddagen.

M/-/-

Dag 4. Fra Antequera til Málaga over El Torcal: Mulighed for at udfordre toppen af El Torcal de Antequera

Cykling til højsletten El Torcal de Antequera og aftenen i Malaga

Dagen byder på en fantastisk etape fra Antequera til Málaga ad mindre og kun lidt befærdede ruter. Ud af Antequera cykler vi mod passet ”La boca del Asno”. På cirka 10 km dækker vi omkring 360 højdemeter. Over passet åbner udsigten sig over det smukke bjergområde, som adskiller os fra kysten og ikke langt herfra, finder vi den stejle rute, som fører op til højsletten El Torcal de Antequera (1225 m.). Over cirka 4 kilometer dækker vi omkring 270 højdemeter med strækninger på 13% og kun få steder under 9%. Belønningen er selvfølgelig den majestætiske og spektakulære udsigt man får fra Mirador’en i nærheden af restauranten. En rigtig fin bjergetape, som kan tidfredstille enhver cykelrytter der elsker at klatre i bjerge.

Det handler selvfølgelig om smag og behag og har man ikke lyst at cykle til toppen af El Torcal, kan man vælge at rulle videre mod bjergbyen Villanueva de La Concepciòn. I Villanueva de La Concepciòn mødes vi alle sammen igen, og cykler derfra videre mod Málaga. Vi passerer fåreholdersteder og når frem til en af de største opdæmmede søer i Málaga området. Ruten følger kanten af den store opdæmmede sø og fører os videre igennem beboede områder.

Efter ca. 35 km og + 300 højdemeter fra Villanueva de La Concepción, cykler vi ind i Málagas forstæder. Vi cruiser igennem byen stille og roligt efter en god lang dag gennem det fantastiske andalusiske landskab, og cykler helt frem til vores hotel i centrum af byen. Her får vi udleveret vores bagage, og efter et forfriskende bad, skal vi ud og nyde aftenen i Málaga. Hotellet ligger det berømte stenkast fra det gamle centrum, hvor vi spiser en god og velfortjent aftensmad.

Dagens rute: Ca 70 km og 900 højdemeter. Mulighed for, at cykle op til "El Torcal" og tilføje yderligere 10 km og 350 højdemeter. OBS: Vi cykler på asfalt idag.

M/-/-

Dag 5. Langs kysten til Axarquía og videre til landsbyen Alcaucín i Sierra Tejeda

Fra Middelhavet til vores bjerglandsby Alcaucín i Sierra Tejeda bjergene

Fra hotellet cykler vi de første 9 km langs kystvejen til El Palo, et af de klassiske steder langs kysten, hvor man bevarer de gamle fiskertraditioner. Her ligger de traditionelle robåde ”Jábegas” stadigvæk på stranden, og en hel række små fiskerestauranter og ”Chiringuitos” tiltrækker både turister og lokalbefolkningen.

Ved El Palo forlader vi vejen og cykler ad den gamle nedlagte jernbane, hvor toget med kælenavnet ”La Cochinita” (Den lille gris) kørte fra 1908 og frem til 1968. Grusstien er hist og her belagt med sten, og vi cykler igennem de gamle, korte tunneler. Gamle stations bygninger ved de forskellige små byer (Pedregalejo, Rincón de La Victoria osv.) markerer den moderne strandpromenades gamle jernbane-funktion. Vi cykler stille og roligt de første 20 kilometer, som fører os øst for Rincón de La Victoria og mod Benajarafe. Her stopper vi ved vores favorit lounge cafe ved kysten og nyder en god pause ved Middelhavet.

De næste kilometer cykler vi på asfalt langs kystvejen, men derefter forlader vi hovedvejen og drejer ind på den næste grus strækning. Vi er snart i Axarquía og avocado plantager præger landskabet omkring os. En mindre landevej fører os til den historiske by Vélez Málaga og her tager vi en afstikker op til den højeste og ældste bydel, hvor det arabiske fort stadigvæk vogter over byen, og udsigten åbner sig over området og mod bjergene.

Fra Vélez Málaga har vi cirka 20 kilometer og + 500 m til vores landsby Alcaucín i Sierra Tejeda. Fremme ved det hyggelige torv lige foran hotellet, er ”Bar Enrique” det perfekte sted til en kold cerveza efter dagens cykeltur. Efter check in og et brusebad går vi sammen til den nærliggende restaurant og spiser en god middag, og samler energi til morgendagens cykel udfordringer.

Dagens rute: Ca 70 km og 700 højdemeter. OBS: De 35 km er nogenlunde flade langs kysten.

M/-/-

Dag 6. Rundtur i Sierra Tejeda: Los Tajos de Alhama og Alhama de Granada

Over højsletten ved Ventas de Zafarraya og gennem bjergpasset ”Boquete de Zafarraya”

Vi kan cykle uden oppakning i dag og nyde en tur med lette cykler igennem Naturparken Sierra de Tejeda, Almijara y Alhama. Efter morgenmaden cykler vi afsted stille og roligt, da der heroppe ikke er mulighed for, at varme benene op ad en nogenlunde flad strækning. De smalle veje igennem landsbyen går stejlt op fra torvet, og vi holder således farten ned de næste 4-5 kilometer, hvor vi først på asfalt og så på grus bliver lidt udfordret med korte stejle strækninger. Men snart er vi højt oppe, hvor ruten omkring det 2070 meter høje bjerg La Maroma flader lidt ud, og udsigterne over bjergene og sletterne er en smuk belønning.

Grusvejen fører os rundt om bjerget igennem betagende naturområder til den store højslette omkring Ventas de Zafarraya. Herfra følger vi asfaltvejen, som krydser sletten næsten uden sving. Snart fanger vi en fredelig grusvej, som fører os igennem nogle højdedrag og dale, som man i Spanien kalder et ”Natur Monument”, Monumento Natural Tajos de Alhama.

Vi cykler ad en lille sti, som følger et vandløb mellem høje klippevægge eroderet af vind og regn og vi nyder et af de smukkeste naturscenarier i området. For enden af kløften ”Tajos de Alhama” når vi selve byen Alhama de Granada, hvis historie er central i forhold til de kristeliges erobring af den mauriske Al-Andalus og Granadas kongerige.

I Alhama holder vi en god pause og der vil være mulighed til at cykle lidt rundt på opdagelse af nogle interessante hjørner, som fortæller byens historie. Efter pausen cykler vi videre igennem mandelplantager, dyrkede arealer og græssende fåreflokke i Sierra de Alhama.

Vores næste stop er det majestætiske bjergpas ”Boquete de Zafarraya” i cirka 900 meters højde, hvor Vuelta de España flere gange er cyklet igennem. Herfra er udsigten over bjergene og til kysten fantastisk! Ruten tilbage til Alcaucín vil først føre os ned ad bløde hårnålesving mod kysten og senere igennem olivenlundene i landsbyens udkant.

Men inden vi nyder en øl sammen på landsbytorvet bliver vi udfordret af nogle korte stejle strækninger på de sidste kilometer. Solnedgangen mod vest over Axarquía farver himlen smukt i Alcaucín og vi nyder den sidste aften i landsbyen.

Dagens rute: Ca 65 km og 1500 højdemeter. OBS: Rundtur idag uden tasker på cyklen.

M/-/-

Dag 7. Fra Alcaucín til Málaga over Puerto del Sol og Alfarnate

Via bjergpassene ”Puerto del Sol” og "Puerto del Leon" til kysten og Malaga

Vi pakker cyklerne igen, tager afsked med Alcaucín, og ruller ned ad bjerget efter morgenmaden. Efter få kilometer  cykler vi op til olivenolie byen Periana i 550 meters højde. Vi kører på asfalt hele vejen i dag, idet det er asfaltvejen, som fører frem til de smukkeste udsigter og områder.

I Periana stopper vi for at nyde udsigten over søen ved ”La Viñuela” og cykler videre ad en mindre trafikeret landevej op til bjergpasset ”Puerto del Sol” i 1078 meters højde. På knap 7 kilometer tjener vi omkring 464 meters højde. Vejen snor sig opad med blide sving og uden voldsomme stigninger. Hvide kalkklipper og bjerge omkranser os, og udsigten mod havet åbner sig mere og mere op, imens vi tjener højden opad mod bjergpasset, som repræsenterer en klassiker for cykelrytterne på disse kanter.

Fra Puerto del Sol er der udsigt til kysten og bjergene, og vi må naturligvis have taget et gruppebillede ved skulpturen  ”Cykelrytteren” heroppe. Over passet fortsætter vi mod bjergbyen Alfarnate, et af de højeste beliggende samfund i Málaga provinsen. Her tager vi en pause inden vi triller videre ad den panoramiske rute, som fører hele vejen til ”Montes de Málaga” og bjergbyen Colmenar (696 m.) - det perfekte sted at holde frokost.

I udkanten af Colmenar fanger vi vores næste rute op til Natur parken Montes de Málaga. Heroppe fra er der udsigt til kysten langt væk under os, og bag os ses vejen til bjerget La Maroma og Alcaucín, hvor vores dag startede. Ad ruten, som næsten løber langs med bjergryggen når vi passet "Puerto del Leon" (940 m.), og ”Fuente de La Reyna” – ”Dronningens kilde”. Herfra har vi de sidste 20 kilometer ned ad bakken til Málaga.

Den smukke kystby kommer tættere og tættere på, eftersom vi mister højden ad de blide sving imens vi cykler ned ad og nyder de pragtfulde udsigter over byen, kysten og havet. Vi nærmer os centrum af byen og cykler forsigtigt igennem Malagas historiske centrum og helt frem til vores hotel. Endnu engang venter vores bagage og et velfortjent brusebad, og efter at have skyllet støvet af kroppen, tager vi sammen ud i byen for at fejre vores afsluttede bikepacking cykeleventyr i Málagas bjerge på en god restaurant på vores sidste aften ved ”Costa del Sol”.

Dagens rute: Ca 85 km og 1400 højdemeter. OBS: Vi cykler på asfalt i dag ad flotte bjergveje.

M/-/-

Dag 8. Afrejse

Vi påbegynder hjemrejsen og siger farvel og tak til Andalusien for denne gang

Cykelrejsen er overstået, og vi skal rejse nordover igen. Vi satser på, at ”bikepacking” rejseformen har gjort indtryk på deltagerne, og åbnet øjnene for de mange fede cykel eventyr, der ligger og venter derude i landskaberne!

God tur hjemover - hasta luego!

M/-/-

Vigtig information om denne rejse

Rejsens varighed:

8 dage - 7 nætter

Rejsens sværhedsgrad:

3

Inkluderet i rejsens pris:

 • Aktiv grupperejse med dansktalende Gjøa turleder
 • Gennemtestede og super flotte cykelruter
 • Alle overnatninger på hotel i delt dobbeltværelse: Málaga (3 nætter), Alcaucin (2 nætter), Antequera (1 nat) og Ardales (1 nat)
 • Inkluderede måltider som anført i rejseprogrammet. 
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Leje Gravel Bike 

IKKE inkluderet i rejsens pris:

 • Transport til/fra Malaga
 • Evt. afbestillingsforsikring og/eller rejseforsikring
 • Ikke inkluderede måltider måltider, som anført i rejseprogrammet
 • Evt. tillæg for enkeltværelse på DKK 1800,-
 • Drikkevarer 
 • Tillæg for leje EL-MTB DKK 650,-

Overnatninger på rejsen:

I Málaga overnatter vi 3 nætter på hotel tæt placeret på den gamle bydel (dag 1,4 og 7). Hotellet ligger på en gågade, så der er ingen trafik. Man skal bare krydse vejen og så er man i hjertet af byen, hvor de spændende gader begynder. De resterende 4 nætter tilbringer vi på mindre hoteller i Ardales ( 1 nat), Antequera (1 nat) og Alcaucin (2 nætter).

Transport til destinationen Malaga:

Du sørger selv for transport til og fra Malaga. Der findes adskillige flyselskaber, der flyver til Malaga fra forskellige lufthavne i DK. Gruppen mødes på hotellet i centrum af Malaga på dag 1. Tidspunkt koordineres umiddelbart inden rejsens påbegyndelse.

Måltider på rejsen:

Inkluderede måltider i rejsens pris er noteret på hver enkelt dag i rejseprogrammet med M (morgenmad), F (frokost) og A (aftensmad). Hvis et måltid ikke er inkluderet markeres det med – 

Område og klima 

Málagas provins har meget at byde på. Adskillige Natur Parker, små landsbyer og en dejlig kyststrækning. 

De klimatiske forhold er noget af det mildeste, der findes i Europa, og temperaturen er altid dejlig i selve Málaga by. Der kan mærkes lidt forskel når man bevæger sig i bjergene lidt længere væk fra kysten men selv deroppe er forholdene dejlige og milde. Der kan dog opstå dårligt vejr, som i resten af verden, og det er derfor vigtigt at medbringe det rigtige udstyr - se pakkeliste for turen.

Gennemsnits temperatur i Málaga i oktober og november:

Min: 11-14 grader

Max: 20-24 grader

Lokal valuta & kreditkort:

Du kan bruge gængse kreditkort langt de fleste steder, men det er altid en god idé at medbringe lidt Euro i kontanter. 

Wifi og mobildækning på overnatningsstederne:

Der er adgang til wi-fi og mobildækning på hotellerne.

Cykelruterne 

Vi prioriterer de flotteste og mest spændende ruter og ikke nødvendigvis de letteste. Vi fokuserer på oplevelsen og landskabet, og prioriterer altid veje som fører ud i naturen og fredelige områder.

Derfor udgør cykelrejsen en god blanding af asfalt- og grusveje i varierende forhold. Flere gange på turen er der mulighed for, at vælge mellem strækninger med hhv. grus og asfalt, hvor de 2 grupper så mødes igen lidt senere. Turlederen vil informere undervejs om mulighederne fra dag til dag.

Cykelvalg

På denne cykelrejse kan man cykle på enten gravel bike eller en El-mountain bike. 

En gravel bike giver mulighed for, at cykle på både grus- og asfaltveje, og få det bedste ud af cykelturene. En perfekt cykel til afvekslende terræn og underlag.

En El-Mountain bike tillader dig til at deltage på denne smukke cykelferie, uden at være bekymret for om din form eller trænings-niveau er helt tilstrækkelig uden elkraft på cyklen. En El-mountain bike er god og stabil på grusvejene, og er tilpas hurtig på asfalt grundet batteriet. Sværhedsgraden på turen er ikke længere helt så relevant.

Udstyrs- og Pakkeliste

Inspiration til din pakning:

Nedenfor ser du et forslag til, hvad du bør medbringe på cykelferien. Er du i tvivl om noget i den forbindelse, så kontakt os gerne for et godt råd.

Stor og lille bagage til rejsen, og Bikepacking tasker

Din store bagage, er den du tjekker ind på flyet, og den der står på overnatningsstedet under rejsen. Det kan være en duffelbag, rygsæk eller kuffert helt efter dit valg. Den lille bagage bør være en dagstursrygsæk og kan være din håndbagage på flyrejsen. 

Et godt rejseråd mht til din bagage:

I sjældne tilfælde, kan det ske, at den indtjekkede bagage kommer forsinket frem til destinationen pga fejl m.m. i lufthavnen. For at forebygge denne situation, anbefaler vi, at man pakker de vigtigste cykeltøj/udstyr og lidt skiftetøj i dagstursrygsækken, som jo er med som håndbagage. Så er man garderet, og kan deltage på første cykeltur uden problemer, indtil den forsinkede bagage bliver leveret.

Dagtursrygsæk

Vi anbefaler en rygsæk med en størrelse på ca. 18-20 liter, som du kan også have med på cykelturene. Der findes en række rygsække, der er produceret og designet til cykelbrug.

Bikepacking tasker

Der er ingen transport af bagage, så din kuffert bliver på hotellet i Málaga. Vi anbefaler derfor, at du skaffer en god saddeltaske til bikepacking på omkring 10 Liter, og at du medbringer en lille rygsæk på omkring 18-20 Liter. Vi påmonterer ikke noget på cyklerne, så de tasker du har med skal være bikepacking tasker. Vil du vide mere om bikepacking og gravelbikes så får du her et link til godt læsestof om emnet med udvidede forklaringer, tips og inspiration - læs mere her 

Cykelsko og pedaler

Du kan vælge hjemmefra, om du vil leje cykel med SPD eller Flat pedaler (almindelige pedaler).

Vælger du SPD, så skal du selv medbringe dine kliksko til SPD.

Vælger du Flat pedaler, kan du overveje at  investere i mountainbike sko til formålet. Deres sål er designet til, at give et godt greb på pedalen og er en stor hjælp.

Tøj og udstyr til cykelturene

Decideret cykeltøj er udviklet til fysisk udfoldelse under åben himmel ude i terrænet. Det har derfor en række fordele på cykelturene. Stof og syninger er optimeret mhp at undgå ubehag og skader ved friktion mod kroppen. Stoffet er typisk let og åndbart så fugt fra kroppen kan komme ud, og så tørrer det hurtigt.

- kortærmet Jersey (cykeltrøje, mindst 2 stk)

- langærmet Jersey (cykeltrøje, mindst 1 Stk)

- Langærmet undertrøje (mindst 1 stk)

- 1 stk cykelregnjakke 

- bibshorts (korte cykelbukser, mindst 1 stk)

- bibtights (lange cykelbusker, mindst 1 stk)

- cykelhandsker

- cykelhjelm

- cykelflasker

- Solbriller

Energi tilskud

Vi anbefaler i høj grad at man er velforsynet hjemmefra med energitilskud i form af energibarer og energidrik. De første har man til rådighed hele tiden i cykeltrøjens lommer, det andet sørger man for at blande i vandflaskerne (tabletter, pulver osv.).  

Energi indtag er vigtigt på cykel, idet kroppen funger præcis som en motor. På vandreture kan man altid gå en lille smule mere. På cykel går man bare i stå.  Man skal derfor indtage energi løbende, og ikke bare i frokostpausen. 

Diverse

Rejsedokumenter, pas, kreditkort, valuta, sygesikringskort, Forsikringspolice nr og kontakt data

Mobiltelefon og oplader

Personlig medicin

Toilettaske

Alkogel, solcreme