08.03 - 14.03.2025 kr. 26.950 Bestil
14.03 - 20.03.2025 kr. 26.950 Bestil
20.03 - 26.03.2025 kr. 26.950 Bestil
Se alle

Grønland - Nordlys over Diskobugten, hundeslædeture, gletsjer, isfjelde og Indlandsis

Rejsebeskrivelse

Grønland, Nordlys over Diskobugten, hundeslædeture, gletsjer, isfjelde og Indlandsis.

Titlen er nøje valgt, da den præcis fortæller, hvad denne vinter Grønlandsrejse indeholder. Rejsen foregår i marts måned, som er den bedste tid for vinteraktiviteter i Nordgrønland. Lyset/solen er kommet tilbage, så man har lange dage, slædehundene er i topform, og statistisk set, er det de bedste slædeforhold mht frost, is og sneforhold - og ikke at forglemme - gode chancer for, at opleve det magiske nordlys!

Rejsen indeholder 2 super flotte hundeslædeture i naturen, hvor vi skal opleve den verdensberømte Ilulissat Isfjord (Kangia på grønlandsk) fra sidefjorden "Sikuiuitsoq", fjeld- og fjordbaglandet bag henholdsvis Ilulissat og bygden Oqaatsut, og ikke mindst "Den døde Bræ", samt naturligvis den imponerende Indlandsis, der troner flot bag bræen. 

Vi vil i løbet af denne rejse få fortalt historien om Grønland fra Inuits indvandring for 4500 år siden, op igennem hvalfangertiden, kolonitiden, og naturligvis frem til det moderne Grønland i dag.

Gjøa turleder Klaus Nordvig Andersen vil selv lede denne rejse. Klaus har boet 3 år i Ilulissat med sin familie, og har gennem mere end 20 år rejst intensivt i Grønland sommer og vinter, i nord, syd, øst og vest. Klaus havde selv hundespand i Ilulissat, og har gennemført en række hundeslæderejser på Diskoøen, Qaanaaq/Thule Distriktet, Scoresbyssund/Østgrønland, samt krydset Indlandsisen med sit eget hundespand. Klaus er biolog med en stor viden og interesse i den grønlandske natur generelt, og glæder sig med egne ord til, ”at formidle dette unikke sted, som er mit andet hjem, og som jeg holder så utroligt meget af”.

Ilulissat Isfjord kom på UNESCOS Verdensarvsliste i 2004. Fra da af blev Isfjorden og dens gigantiske isbjerge for alvor verdensberømt, og vi skal opleve dette storslåede naturfænomen på nærmeste hold, når vi vandrer ud til fjorden, samt når vi får den ultimative isfjordssejlads blandt isbjergene. Endeligt skal vi også besøge det nye Isfjordscenter i Ilulissat, som er tegnet af den berømte danske arkitekt Dorte Mandrup, der bla. også har tegnet det flotte Vadehavscenter i DK.

Vi bor i alt 5 nætter på Hotel Hvide Falk, der er flot beliggende lige ned til Diskobugten, og centralt placeret i byen. Fra restauranten har man en fantastisk udsigt til ”Isfjeldsbanken” med de gigantiske grundstødte isfjelde, samt til de mange jollefiskere, som bedriver langlinefiskeri efter den eftertragtede og yderst velsmagende hellefisk i fjorden. Vi har også 1 overnatning på bygdehotellet Hotel Nordlys i bygden Oqaatsut/Rodebay, som er drevet af Klaus` gode ven Ole Dorph.

Rejsegruppen vil bestå af max 9 rejsedeltagere, samt Klaus som turleder.

Billederne i dette rejseprogram er dels egne billeder, og dels venligst udlånt af min gode veninde Helle Leed fra Ilulissat, samt mine gode venner Ole Dorph og John Davidsen, som vi samarbejder med omkring hundeslæde/snescooter turene.

Klik ind og læs mere om rejse detaljer herunder.

Download rejsebeskrivelsen her

Dag 1. København - Ilulissat via Kangerlussuaq

Ankomst til Ilulissat - "stedet med isfjelde" - hovedbyen i Diskobugten

Rejsen begynder i København om morgenen, hvorfra vi flyver med Air Greenlands Airbus til Grønland. Ruten går over Island til Grønlands Østkyst, videre ind over Indlandsisen og ned i Søndre Strømfjord, hvor vi lander i Kangerlussuaq. Her skifter vi til Air Greenlands Dash 8 fly, som flyver os det sidste stykke mod nord til Ilulissat.

Isbjergene flyder majestætisk rundt i Diskobugten under os, og mod øst ses den imponerende Ilulissat Isfjord, som vi skal stifte indgående kendskab med på denne rejse.

Vi bliver hentet i Ilulissat`s lufthavn og kørt det korte stykke ned til vores hotel, der ligger helt centralt placeret i byen, og lige ned til vandet.

Efter check in, gør vi os klar til, at se nærmere på byen. Vi går en tur, og kigger nærmere på byen og havnen, og får et spændende indblik i livet i Arktis, mere end 350 km nord for Polarcirklen.

I morgen skal vi på en flot isfjordssejlads ud til fjordmundingen af Ilulissat Isfjord, hvis grønlandske navn er Kangia. Glæd dig til, at opleve dette fantastiske sted i Nordgrønland.

M/-/-

Dag 2. Ilulissat - Isfjordssejlads til Ilulissat Isfjord - UNESCO Verdensarv

Sejlads blandt gigantiske isbjerge på Diskobugten

Imens vi spiser vores morgenmad og nyder vores første morgen i Grønland, har vi udsigt til vandet og indsejlingen til Ilulissats beskyttede naturhavn. Allerede fra morgenstunden, kan man se fiskejollerne sejle mod fiskepladserne ud for Ilulissat Isfjords fjordmunding

I selve fjordmundingen findes der en undersøisk morræne på ca. 300 meters dybde, hvor de allerstørste isfjelde grundstøder. På dette sted han man traditionelt fisket med langline efter hellefisk og havkat i umindelige tider.

Senere på dagen, skal vi ud på en imponerende "isfjordssejlads" i et par timer, hvor vi skal opleve og sanse isfjorden og dens isfjelde fra nærmeste hold, omgivet af mallemukker og andre havfugle.

Derude blandt isfjeldende, holder turleder Klaus Nordvig Andersen oplæg om Isfjordens økosystem; og et istema der omhandler Indlandsisen, og "Sermeq Kujatdleq" gletsjeren, inde i bunden af fjorden, der står fadder til de kolossale isfjelde vi er omgivet af.

Vi skal også vandre rundt i byen og dens næromgivelser, og betragte hverdagslivet udfolde sig. På havnen ser vi fiskerne hhv. forberede deres langliner til fangst, for senere hen at indhandle fangsten hos Halibut Greenland eller Royal Greenland.

Som forberedelse til morgendagens hundeslædetur, besøger vi en af byens mange hundepladser, og overværer en fodring og får et oplæg om den imponerende grønlandske slædehund og hundeslædekørsel.

M/-/-

Dag 3. Sejlads til bygden Rodebay/Oqaatsut og hundeslædetur

Afvekslende hundeslædetur på tilfrosne fjorde, søer og land

Efter at have nydt morgenmaden og udsigten til Diskobugten, gør vi klar til afgang. Vi efterlader det meste af vores bagage på hotellet, og medbringer kun det mest nødvendige til vores forestående tur til bygden Oqaatsut/Rodebay.

Planen er, at vi sejler fra havnen i Ilulissat til den lille bygd Oqaatsut, beliggende nord for Ilulissat. På denne tid af året, tager sejladsen typisk 1,5 - 2 timer afhængigt af is- og sejlforholdene.

Fremme i bygden, bliver vi modtaget på havisen i bugten, og går op til det hyggelige bygdehotel Hotel Nordlys, og bliver indkvarteret. Her spiser vi frokost, og fra spisestuen har vi en imponerende udsigt over det meste af bygden, samt bugten foran, hvor vi snart skal starte dagens hundeslædetur.

Vi møder slædekuskene på havisen foran bygden, og får en introduktion til deres slædespand og den kommende hundeslædetur. Udover slædekusken er vi 2 personer per slæde. 

Ruten går tværs over bugten og op på søen Kuuttaap, og videre mod øst over skiftevis et par småsøer og landstykker, til vi når Qoororsuaq søen, med de imponerende stejle bjergsider, der knejser flere hunderede meter oppe. 

Undervejs på turen, gør vi stop på udvalgte steder, hvor vi kan få en tår te/kaffe imens kuskene "skagler ud", og hundene får spist noget sne og dermed slukket tørsten.

Turen varer godt et par timer, og her får vi indsigt i det fascinerende samarbejde imellem slædekusk og hundespandet, som er så unik i Grønland. Knirkende sne og syngende is, pustende slædehunde og hvislende slædemeder, og måske et par ravne der skråler over fjeldet - det er lydkulissen på en slædetur. 

Tilbage i bygden tager vi afsked med kuskene og går tilbage til Hotel Nordlys, hvor der venter varm kaffe ved brændeovnen, og senere aftensmad.

Der er meget lidt kunstig lys ved bygden, så vi holder skærpet udkig efter Aurora Borealis/Nordlys i aften.

M/F/A

Dag 4. Sejlads til Ilulissat - vandring til Sermermiut og isfjorden og besøg i Ilulissat Isfjordscenter

Saqqaq, Dorset og Thule inuit kulturerne har alle boet ved Sermermiut

Vi nyder en rolig morgen i bygden, og får taget en god afsked med vores værtsfolk, inden vi går ned til bugten, og påbegynder sejladsen tilbage til Ilulissat.

Tilbage på Hotel Hvide Falk i Ilulissat, får vi udleveret vores bagage og tjekker ind i de velkendte omgivelser. Idag er der mulighed for, at nyde en god frokost på en af byens mange gode spisesteder. 

Om eftermiddagen vandrer vi ud til den gamle boplads Sermermiut beliggende helt ned til Isfjorden. Vi går helt ud til "Kællingekløften" og får et kig ind i fjorden, og en status på "den aktuelle issituation", der er i konstant udvikling. 

Vi besøger det meget flotte og anerkendte Isfjordscenter beliggende i toppen af Sermermiut dalen, og får formidlet en masse interressant stof om Isfjordens historie og udvikling, klimaforandringer, glaciologi, økosystem, kulturelle betydning og meget meget mere. Forståeligt nok, blev Ilulissat Isfjord optaget på UNESCO´s Verdensarvsliste i 2004.

Hvis sne/is forholdene er til det, går vi en flot tur ad "gul rute" på et par timer ud til isfjordsmundingen og tilbage til byen. Det er de lokales favoritrute, som bringer os helt tæt på de strandede gigantiske isfjelde.

Vi finder et godt spisested til en hyggelig middag i aften. Menuen kunne være hellefisk, rensdyr eller moskusokse, eller noget helt andet - der er talrige muligheder.

M/-/-

Dag 5. Ilulissat: Kombineret snescooter- og hundeslædetur til "Den døde bræ" ved Indlandsisen

På oplevelse i det grønlandske vinterfjeld og tilfrosne fjordlandskab

Så skal vi igen ud og tilbringe en dag i det grønlandske vinterlandskab! Efter en solid morgenmad, klæder vi os varmt på, og pakker madpakke og termo i dagstursrygsækken, og bliver kørt ud til slædesporet, hvor turen begynder.

Alt i alt kommer dagens udflugt til at vare ca. 8 timer. Vi sætter os på snescooterne og kører ud i fjeldlandskabet, opover Akinnaq fjeldet, videre ud i vildmarken til Aattartoq hytten, som benyttes af Ilulissats fiskere og fangere. Hytten er flot placeret ved "Sikuiuitsoq" fjorden, som er en nordlig sidefjord til Ilulissat Isfjord - "Kangia"

Her ved fjorden, har byens langlinefiskere deres hunde placeret, imens vinterfiskeriet med langline pågår ude på fjordisen efter store flotte hellefisk. Vi bliver introduceret til hundekuske og slædespand, og sætter os til rette på slæderne. Såsnart startsignalet er givet til hundene, suser vi afsted ud på fjordisen.

Det aktuelle slædeføre, er bestemmende for vores rute og aktionsradius, men det er planen at vi vil køre ind i bunden af fjorden, og komme tæt på gletsjeren "Den døde bræ", som jo er en af Indlandsisens mange bræer, der kommer ned til fjord, hav eller fastland. På fjordisen kan vi være heldige, at se ringsæler/fjordsæler, der soler sig på isen nær deres åndehul. Øvrig fauna der findes her, er bla. sneharer, polarræv og fjeldryper.

Naturen herinde i fjordområdet er magisk. Stejle fjeldsider omkranser fjorden til de fleste sider, og hist og pist stikker indefrosne isfjelde op af fjordisen. I bunden af fjorden nærmer vis os den imponerende bræfront. Vi gør holdt på et passende sted, og nyder madpakkerne, imens hundene hviler ud. 

På tilbageturen, får vi nogle flotte flotte udsigter over isfjorden, og undervejs møder vi sikkert tungtlæssede slæder med hellefisk, der omlastes ved hytten, og køres til Ilulissat, for at blive indhandlet.

Sidst på eftermiddagen nærmer vi os Ilulissat, og vi gør et stop fra toppen af Akinnaq fjeldet inden vi kører ned til byen. I klart vejr, har man her en fuldstændig fantastisk udsigt over, Ilulissat og Diskobugten med Diskoøen i baggrunden.

Tilbage på hotellet venter et varmt bad, og der er helt sikkert masser af oplevelser, der skal vendes over aftensmaden iaften!

M/F/-

Dag 6. Ilulissat: Vandretur til "Kingittoq", besøg i Knud Rasmussens fødehjem - Ilulissat Museum

Ilulissat - kultur og souvenirkøb m.m.

I dag er vores sidste hele dag i Grønland inden hjemrejsen imorgen, så nu skal vi have de sidste oplevelser i hus. 

Byen har to interessante museer, som kan anbefales. Ilulissat Kunstmuseum, er hjemmehørende i den gamle kolonibestyrerbygning tegnet af Boysen Møller, beliggende ovenfor havnen. Her er en permanent udstilling om den kendte grønlandsmaler Emmanuel A. Petersen, samt skiftende vandreudstillinger.

Ilulissat Museum kaldet Knud Rasmussen museet i folkemunde, ligger ovenfor Zions Kirken med flot udsigt over Kirkebugten. Her blev den verdenskendte polarforsker Knud Rasmussen født i 1879. Museet har en fin lille udstilling hans store slædebedrifter, såsom "Fra Grønland til Stillehavet"- slæderejsen tværs over Canada og Alaska.

Har man endnu ikke set mindestenen for Knud Rasmussen og busten af hans berømte barndomskammerat og ekspeditionsven Jørgen Brønlund, så er der også tid til det.

Hvis nogen er interesseret i "grønlandica" husflid/kunsthåndværk fra Grønland, så findes der et lille værksted, hvor byens husflidskunstnere udfolder sig, og sælger deres værker. Derudover findes også en række butikker, der sælger et udvalg af grønlandsk kunsthåndværk m.m. fra hele Grønland.

Hvis nogen har lyst til en sidste vandretur ud til Isfjorden, så går turleder Klaus meget gerne med derud.

Vi slutter rejsen af med en god og hyggelig middag i aften, og hvem ved måske en "grønlandsk kaffe", der kan erindre os om, det nordlys vi forhåbentligt har oplevet på rejsen!

M/-/-

 

Dag 7. Hjemrejse: Ilulissat - København via Kangerlussuaq

Afsked med den arktiske vinter nord for Polarcirklen

Efter morgenmaden bliver vi kørt til lufthavnen i Ilulissat, hvorfra vi påbegynder hjemrejsen til København.

Dash 8 flyet sætter kursen mod Kangerlussuaq i syd, og ud af vinduet kan vi nyde synet af IsfjordenDiskobugten, fjeldlandskabet og byens farvestrålende træhuse der forsvinder bag os.

Ca. 45 minutter senere lander vi i Kangerlussuaq, hvor vi omstiger til Air Greenlands Airbus, der tager os hjem over Nordatlanten til Danmark.

M/-/-

Vigtig information om denne rejse

Rejsens varighed:

7 dage - 6 nætter

Rejsens sværhedsgrad:

2

Inkluderet i rejsens pris:

  • Aktiv grupperejse med dansktalende Gjøa turleder - Klaus Nordvig Andersen
  • Flyrejse København - Ilulissat t/r via Kangerlussuaq
  • Alle lokale bådtransfers på rejsen
  • Alle lokale bustransfers jvf. program
  • Alle overnatninger på rejsen på hotel i Ilulissat og bygden Rodebay/Oqaatsut
  • Isfjordssejlads ved Ilulissat
  • Bygdeophold i Rodebay/Oqaatsut med hundeslædetur
  • Kombineret snescootertur og hundeslædetur ind til "Den døde bræ" ved Indlandsisen
  • Inkluderede måltider som anført i rejseprogrammet. 
  • Bidrag til Rejsegarantifonden

IKKE inkluderet i rejsens pris:

  • Evt. afbestillingsforsikring og/eller rejseforsikring
  • Evt. leje af tøj og støvler til udflugter (spørg Klaus)
  • Ikke inkluderede måltider, som anført i rejseprogrammet
  • Evt. tillæg for enkeltværelse på DKK 3000,- (dog IKKE på Hotel Nordlys i Rodebay/oqaatsut)
  • Drikkevarer 
  • Evt. entréer til museer m.m.

Overnatninger på rejsen:

Vi har i alt 5 overnatninger i Ilulissat på denne rejse. Der bor vi på Hotel Hvide Falk. Alle værelser har eget bad & wc.

I bygden Oqaatsut/Rodebay bor vi på Hotel Nordlys i 1 nat (dag 3). Der er fælles bad & toiletter på gangen (det er kun os der bor der).

Det er muligt, at booke enkeltværelse på Hotel Hvide Falk på denne rejse, men ikke på Hotel Nordlys. Se prisen for enkeltværelsestillæg ovenfor i afsnittet "IKKE inkluderet i rejsens pris".

Flyrejsen og lokal transport på destinationen:

Vi flyver med Air Greenland´s Airbus fra København til Grønland t/r. I Grønland lander vi først i Kangerlussuaq (tidligere Sdr. Strømfjord), hvorfra vi flyver videre nordpå til Ilulissat med Air Greenlands Dash-8 fly. Hjemrejsen foregår på samme vis. Du er velkommen til, at kontakte os for at få oplyst flytiderne. 

Måltider på rejsen:

Inkluderede måltider i rejsens pris er noteret på hver enkelt dag i rejseprogrammet med M (morgenmad), F (frokost) og A (aftensmad). Hvis et måltid ikke er inkluderet markeres det med – 

Område, klima og terræn:

Diskobugten er det mest eftertragtede rejsemål i Grønland uden sammenligning. Området har så meget at tilbyde den tilrejsende i form af natur- og kultur oplevelser.

Her 350 km nord for Polarcirklen hersker Midnatssolen fra sidst i maj til sidst i juli, og 1 måned på hver side af denne periode er der lyst det meste af døgnet. Havet bugner med føde om sommeren, og det tiltrækker pukkelhvaler og andre hvalarter i stort tal.

Om vinteren er der Polarmørke i Grønland nord for Polarcirklen. I Ilulissat starter mørketiden den 28. november, og først den 13. januar kommer solen op over horisonten igen. Det fejrer størstedelen af byens befolkning ude på Holms Bakke, hvorfra man mod syd i klart vejr. kl.13.00 kan se solen igen! I marts når vi er i Diskobugten på denne rejse, er det cirka lyst fra kl.07.00 om morgenen til 19.30 om aftenen.

Ilulissat Isfjord kaldet "Kangia" på grønlandsk, kom på UNESCO`s Verdensarvsliste i 2004, og forsyner Diskobugten med kolossale isbjerge året rundt. Ilulissat ligger på 1. parket til Isfjorden, og Ilulissat betyder da også "stedet med isfjelde" på grønlandsk.

Historien er til stede overalt, lige fra de første mennesker kom til Grønland for 4500 år siden (Sermermiut), og videre op igennem tiden, til idag, hvor Ilulissat idag er en moderne by i rivende udvikling. Byen rummer ex. den gamle boplads Sermermiut, gamle bygninger fra kolonitiden i 1700 tallet og naturligvis topmoderne huse og faciliteter. Byen er også beriget med det nye Isfjords Center, Kunstmuseum og Ilulissat Museum, som er Knud Rasmussens fødehjem. 

Medio marts er dagstemperaturen typisk et sted imellem 10-20 minusgrader. Om natten kan temperaturen falde yderligere. Luftfugtigheden er meget lav i Grønland = luften er relativ tør. Det betyder, at en given frosttemperatur i Grønland ikke føles nær så kold, som den samme temperatur i ex. Danmark. Den er god nok!

Hundeslædeturene, samt snescootertur:

Oqaatsut/Rodebay (Dag 3 i programmet):

Vi kører fortrinsvis på tilfrosne fjorde og søer, som er relativt jævnt og behageligt, at køre på. Der køres også strækninger på land, hvor det kan "bumpe" og "ryste" noget mere. Selve hundeslædeturen tager 2- 2,5 time. 2 deltagere/slæde udover den lokale slædekusk.

VIGTIG INFORMATION:

Hvis vejr eller islæg gør, at vi ikke kan sejle imellem Ilulissat og Rodebay, så har vi en plan B klar med snescooter.

Den Døde Bræ (Dag 5 i programmet):

Den kombinerede udflugt på snescooter og hundeslæde varer ialt cirka 8 timer. Fordelingen er forventeligt cirka 2-3 timers snescooter kørsel t/r ialt og 4-5 timers hundeslædekørsel ialt. Der er 2 deltagere/slæde udover den lokale slædekusk.

Rejsen afvikles med max 8 deltagere + turleder Klaus Nordvig Andersen.

På en vinter rejse i Nordgrønland som denne, er man underlagt vejrliget i form af bla. is- og sneforhold. Hvis der skulle opstå udfordringer med vejret, vil vi gøre vores yderste for, at lave om på programmet, så vi stadig kan gennemføre det bedst muligt.

Vi har bevidst fleksibelt program på hhv. dagen efter ankomst til Ilulissat og dagen før afrejse fra Ilulissat, så vi evt. kan justere og optimere programmet, hvis ex. vejrudsigten fordrer det. 

Vandreturene:

På denne 7 dages vinterrejse er der et par kortere vandreture.

Vi vandrer dels rundt i Ilulissat og bygden Rodebay, og går på opdagelse efter kulturelle highlights, udsigtssteder, og hverdags begivenheder i det arktiske, som er spændende, anderledes og nyt for os.

På dag 4 og måske også dag 6, vandrer vi ud til Isfjorden fra Ilulissat. En tur, der typisk tager et par timer fra hotellet t/r.

Vi vandrer altid i roligt tempo, og det er en prioritet, at der er god tid til at observere landskaber og dyreliv, tage billeder m.m. 

I Grønland er veje, stier m.m. per definition glatte i en eller anden udstrækning om vinteren. Derfor kan det være en god idé, at medbringe "pigge", som man kan montere under sine vandrestøvler, når vi færdes udenfor (skal altid afmonteres indenfor, så de ikke ødelægger gulve m.m.).

Lokal valuta & kreditkort:

Du kan bruge gængse kreditkort incl Dankort langt de fleste steder, men det er altid en god idé at medbringe lidt DKK i kontanter. Ex til brug i bygden Rodebay/Oqaatsut. 

Wifi og mobildækning på overnatningsstederne: 

Der er gratis WiFi på begge hoteller på denne rejse.

Der er god mobildækning i Ilulissat, og til dels i Oqaatsut, men ikke på resten af rejsen. Telefoni i Grønland kan være meget dyrt, så husk at tjekke din teleaftale inden du bruger data i Grønland.

Der er adgang til strøm på hele rejsen til ex. opladning af mobiltelefon.

Bemærk venligst: 

Under opholdet i bygden Rodebay/Oqaatsut begrænser vi den bagage, som vi medtager til stedet til den ene overnatning. Den resterende bagage opbevares sikkert på Hotel Hvide Falk i mellemtiden.

Udstyrs- og Pakkeliste

Inspiration til din pakning:

Nedenfor ser du et forslag til, hvad du bør medbringe på en vinterrejse til Diskobugten i Grønland. Er du i tvivl om noget i den forbindelse, så kontakt os gerne for et godt råd.

Stor og lille bagage til rejsen

Din store bagage, er den du tjekker ind på flyet, og den der står på hotellerne under rejsen. Det kan være en duffelbag, rygsæk eller lignende (kuffert er også okay). Den lille bagage bør være en dagstursrygsæk, som du medbringer på  udflugterne til vand, snacks, kamera m.m. Dagstursrygsækken kan være din håndbagage på flyrejsen.

Et godt rejseråd mht til din bagage:

I sjældne tilfælde, kan det ske, at den indtjekkede bagage kommer forsinket frem til destinationen pga fejl m.m. i lufthavnen. For at forebygge denne situation, anbefaler vi, at man rejser i det vigtigste vintertøj: støvler/vandresko, vandresokker, vandrebukser, fleece/sweater og vinterjakke. Derudover kan man evt. pakke lidt skiftetøj i dagstursrygsækken, som jo er med som håndbagage. Så er man garderet, og kan klare sig uden problemer, indtil den forsinkede bagage bliver leveret.

Vandrestøvler og andet fodtøj

Til selve vandreturene anbefaler vi altid rigtige vandrestøvler. Der er mange gode grunde til, at gå med rigtige vandrestøvler på en vandreferie. Vandrestøvlerne støtter anklerne og minimerer risikoen for banale forstuvninger. De beskytter også fødderne mod vegetation, klipper m.m. En god stiv sål aflaster fødderne meget, og en intakt skridsikker sål, optimerer grebet med underlaget på vandrestierne. Det er et must, at støvlerne er gået til og testet inden vandreferien, så man ikke skal døje med vabler m.m.

Til brug indendørs på hotellerne vil vi anbefale noget let fodtøj eller sandaler, så fødderne får luft.

Tøj til hundeslædeturene

Decideret vandretøj er udviklet til fysisk udfoldelse under åben himmel ude i terrænet. Det har derfor en række fordele på vandreture, sammenlignet med hverdagstøj. Stof og syninger er optimeret mhp at undgå ubehag og skader ved friktion mod kroppen. Stoffet er typisk let og åndbart så fugt fra kroppen kan komme ud, og så tørrer det hurtigt.

- T-shirts og undertøj (mindst 3 stk)

- Tykke vandresokker (mindst 3 par)

- 1  let uld/fleece trøje eller en tynd dunjakke

- Langt undertøj (bukser og bluse), gerne uld

- 1 tykkere uld/fleece trøje

- Lange vandrebukser

- Vinterjakke og bukser

- Let dunjakke

- Hue og handsker/vanter

Diverse

Rejsedokumenter, pas, kreditkort, valuta, sygesikringskort, Forsikringspolice nr og kontakt data

Mobiltelefon og oplader

Personlig medicin

Toilettaske

Alkogel, solcreme 

Solbriller

Termokande til tur