Om Gjøa Travel

By Nordvig & Nancesi

Klaus Nordvig og Gianni Nancesi har været venner og nære kollegaer i et dansk rejsebureau i mere end 20 år. Med ægte passion for naturen og aktive rejser har vi igennem årene samlet stor erfaring i planlægning, udvikling og gennemførelse af indholdsrige oplevelser langs al verdens vandrestier og landeveje.

Med Gjøa Travel er en drøm nu gået i opfyldelse om selv at skabe et kvalitets bevidst professionelt rejsebureau. Et bureau, som med dyb respekt for lokale kulturer og natur, vil formidle oplevelser til den nysgerrige rejsende. Oplevelser i bevægelse og med indhold.

Vores rejser går pt til forskellige destinationer i Italien, Spanien, Tanzania, Færøerne og Grønland, hvor vi har et meget stort og forgrenet lokalkendskab og netværk ud i landets naturområder.  

Fra Andalusien til Toscana, fra Dolomitterne til Sardinien, fra Cinque Terre til Sicilien og mange flere destinationer har du nu mulighed for at rejse med nogen, som kender destinationerne, ruterne og lokale folk indgående. Det er en vigtig forudsætning for at kunne skabe den optimale rejse, og vi udvikler naturligvis kun rejser, som vi selv kunne tænke os at deltage på. 

Vi har mange venner og samarbejdspartnere rundt i verden, som har givet tilsagn om, at de meget gerne vil samarbejde med Gjøa Travel. Det glæder vi os til, og forberedelserne er allerede i fuld gang. 

Gianni Nancesi

Min familie stammer fra to forskellige bjerglandsbyer i Toscana, og det er derfra jeg har fået min stærke tilknytning til naturen. Som 15 årig tog jeg mit første klatrekursus, og blev samtidig involveret med andre unge mennesker i et spændende restaureringsprojekt af en gammel hyrdehytte i bjergene - Puntato.

Jeg var 24, da studierne ved Pisa Universitet bragte mig til Danmark og Nordisk Institut ved Københavns Universitet. Min interesse for Danmark voksede og førte til flere studieophold og legater. Det sidste i 1998 hos Ilisimatusarfik i Nuuk, Grønland.

Rejselitteratur og beretninger af opdagelsesrejsende fangede min interesse, og da jeg selv begyndte at rejse, kunne jeg ikke stoppe og glemte alt andet. Passionen for at fremvise og formidle alsidige og skønne natur- og kulturområder til medrejsende er blevet til en stærk drivkraft for mig - i  bjergene, langs stier og cykelruter, og i godt dansk selskab.

Klaus Nordvig Andersen

Skanderborg var rammen for min opvækst, hvor jeg tidligt fik en stor interesse for naturen fra min far via jagt, lystfiskeri og kanoture. Er uddannet biolog med speciale i zoologi fra Aarhus Universitet. Under studiet guidede jeg Kilimanjaro bestigninger og safarier i Tanzania, hvilket førte mig ind i rejsebranchen. Her har nogle af højdepunkterne været 5 års udstationeringer med familien. Dels 2 år i Sapa i bjergene i Nordvietnam på et Danida projekt, og sidenhen 3 år i Ilulissat i Diskobugten i Grønland. 

I 25 år har jeg rejst- guidet og udviklet ture i store dele af verden, heriblandt mange rejser i Italien med Gianni. Det er meget givende for mig, at udvikle en rejse fra A-Z ude på destinationen, lave aftaler, tage billeder, skrive program for sidenhen at opleve rejsedeltagernes glæde udfolde sig på deres ferie.

Nogle af mine rejser har været skelsættende for mig; 1 måneds kano ekspedition i NWT Canada og krydsningen af Grønlands Indlandsis med mit eget hundespand – begge steder langt ude i vildmarken i lang tid med godt kammeratskab. Og så naturligvis Tanzania, Kilimanjaro, hvor jeg pt har guidet 21 bestigninger til Uhuru Peak - Hakuna Matata. 

Hvorfor hedder rejsebureauet Gjøa Travel?

Det er en lidt længere historie, men der ligger følelser og overvejelser bag.

Roald Amundsen var den første til at nå Sydpolen i 1911 og den første til at gennemsejle Nordvest Passagen nord om Amerika. En af de største eventyrere og opdagelsesrejsende i Arktis og Antarktis nogensinde. Vi har, som så mange andre, været dybt fascineret af Amundsen og hans ekspeditioner, og Gianni har endda skrevet specialeafhandling om rejselitteratur ved Universitetet i Pisa.

Gjøa er et norsk pigenavn, og var navnet på det relativt lille skib (jagten "Gjøa"), som Amundsen som den første gennemsejlede Nordvestpassagen med fra 1903-1906. Klaus`"Mopa Explorer" båd har altid heddet Gjøa.

Gjøa var langt mindre end mange af de andre skibe, der igennem historien, var anvendt til udforskningen af Nordvestpassagen. Amundsen valgte bevidst et lille manøvredygtigt skib, der ikke stak så dybt, men som dog var meget solidt bygget. Den kombination viste sig at blive succesfuld.

Gjøa Travel er også meget manøvredygtigt. Det er solidt bygget på en livslang passion for udeliv, og mere end 2 x 20 års fuldtids erfaring fra rejsebranchen - worldvide. Vi er også meget ambitiøse med den rejse Gjøa Travel er stævnet ud på. Vi ønsker, at bringe nysgerrige rejselyste mennesker ud på vores destinationer, hvor de skal nyde godt af det forarbejde vi har gjort, og vende sikkert hjem med storslåede oplevelser i bagagen - måske endda i endnu bedre form end da de rejste ud!