Spanien: Andalusien - Cykelrejse på Gravelbike i Málaga provinsen

"Fantastisk cykeltur i Malagas bagland, på ubefærdede veje, varierede landskaber og det ene udsigtspunkt smukkere end det andet. Turleder Gianni har et stort kendskab til og viden om området, som han flittigt deler ud af. En cykeltur der varmt kan anbefales."

Elsebeth

Læs flere af Turdeltagernes kommentarer til denne rejse

Rejsebeskrivelse

Med 300 dage om året uden regn, tilbyder Malaga dejlige klimatiske forhold det meste af året - også om vinteren. Málaga er et overset paradis for Gravel Bike, for bag byen i baglandets bjerge findes et kæmpe netværk af mindre asfalt- og grusveje uden nævneværdig trafik. Netværket benyttes fortrinsvis af få lokale cykelryttere, da hovedparten af cykelturisterne forholder sig til hovedvejene langs kysten, og op i bjergene ad de primære asfalt veje.

Afvekslende landskaber, smukke udsigter og spændende ruter. Få andre steder kan tilbyde de samme muligheder og faciliteter i lav sæsonen til dem der elsker at cykle på en gravel-bike. Området er derfor en oplagt og perfekt destination for en uges cykelferie med fast base i en meget interessant og hyggelig by, Malaga.

Gjøa Travel har et solidt lokalkendskab og erfaring: vi kender stort set alle asfalt- og grusveje i området og vi har selv cyklet dem allesammen. Derfor er vi glade for og stolte af,  at kunne tilbyde nogle af de smukkeste og mest udsøgte ruter man kan opleve i Sydeuropas i lav sæson, til vores cykelglade publikum.

Vi har valgt at mixe grus- og asfaltveje for at kunne komme derud, hvor naturen hersker og landskaberne er mest spændende. Ruterne vil hver dag lede os ud af byen ad mindre veje og op i bjerglandskaberne, hvor vi tilbringer dagen på cyklen. Hver dag returnerer vi til kysten og overnatter i Malaga. Kystbyen tillader at tegne flere ideelle cykel- rundture fra samme udgangspunkt. Vi starter ved 0 meter om morgenen og cykler derfor nedad og tilbage til 0 meter om eftermiddagen efter dagens udfordringer. I Málaga nyder vi de milde aftener, og det hyggelige byliv i centrum og langs strandpromenaden Paseo Maritimo. Hver aften kan vi vælge blandt et utal af forskellige restauranter og Tapas Barer, og hygge os med at runde de aktive dage af.

Turen kræver en forholdsvis god cykelform og lyst til at tilbagelægge et betydeligt antal højdemeter og kilometer hver dag. Og dog har vi hele dagen til det: Vores hovedformål er at cykle på opdagelse i smukke landskaber og opleve Andalusiens hjerte, langt væk fra overrendte cykeldestinationer.

På denne tur kan du cykle på enten Gravel bike eller El – MTB. Læs mere om det i afsnittet "Vigtig information om denne rejse".

Download rejsebeskrivelse her

Dag 1. Ankomst og indlogering i Malaga

Indlogering i Málaga og klargøring af cykler

Efter ankomst og indlogering på hotellet i Malaga, modtager vi cyklerne, så vi kan indstille dem til de forestående cykeldage. Derefter går vi sammen ud og kigger lidt på byen og nyder stemningen i gaderne inden aftensmaden.

-/-/-

Dag 2. Fra Málaga til Casabermeja ad øde landeveje og retur til byen igennem Natur Parken Montes de Málaga: Smukke udsigter og fredelige ruter

Casabermeja, Montes de Málaga med den smukkeste udsigt over kysten.

Vi starter cykelturen i Malaga i fredelig søndags stemning og cykler langs vejen, som følger Guadalmedina flodlejet. De første kilometer langs Guadalmedina varmer vi benene op indtil vi når frem til vejen, som fører til Málagas botaniske have. Her bliver vi lidt udfordret opad med cirka 3-4 km på grus med korte stigninger på mellem 7 og 10 % indtil vi når frem til en af de smukkeste udsigtspunkter over byen. Fra ruinen af et maurisk vagttårn kan vi nyde panoramaudsigten over byen og havnen.

Efter en velfortjent pause cykler vi videre, og når snart dagens første bjergpas, hvor udsigten åbner sig over flere bjerge på den anden side. Vi cykler nu ned ad bakken og fanger den gamle rute, som førte fra Málaga til Casabermeja inden man byggede motorvejen. Det er søndag og hvis Venta’en (spansk landevejskro) inden Casabermeja har åbnet til frokost spiser vi der, alternativt i bjergbyen Casabermeja.

Med fyldte depoter cykler vi videre mod Montes de Málaga ad en rute, som få cykelryttere bruger, og som tillader os at krydse Natur Parken og vende tilbage til byen. Vi har først cirka 4 km op ad på asfalt med et gennemsnit af 9%. Vejen giver sig ind imellem, og når det bliver til grus kan vi rulle afsted uden besvær da den næste panoramiske og udsigtsrige strækning er næsten flad.

Nu nærmer vi os Natur Parken Montes de Málaga og vegetationen omkring os består overvejende af det lokale fyrretræ Pino Carrasco. En stærk art som tåler tørken og de lokale ekstreme klimatiske forhold om sommeren. Vi krydser igennem bjergenes grønne landskaber, og ruten er nu uden særlige udfordrende strækninger. Snart når vi det højeste punkt på ruten, hvorfra asfaltvejen fører os tilbage til Málaga. 20 dejlige km, hvor vi svinger ned ad en flot vej med åbne udsigter over byen og omgivelserne. På vej ned ad passerer vi flere Ventas, hvor vi kan stoppe og nyde et sodavand eller en kaffe inden vi tager det sidste stykke tilbage til hotellet.  

En lang dag med små udfordringer og store udsigter. En af de dage, der gør stort indtryk.

69 km, + 1625 m

M/-/-

Dag 3. Fra Málaga til Almogía: oplev en strækning af Camino Mozárabe og højlandet mellem Málaga og Antequera

Oplev en strækning af Camino Mozárabe og højderne mellem Málaga og Antequera

Vi cykler på en fredelig cykelsti, som fører os ud af byen til Puerto de La Torre. De høje moderne bygninger i Teatinos bydel er nu bag os og Puerto de La Torre ligner mere en landsby end en rigtigt forstad. På få kilometer når vi ud af byen, hvor de gamle Camino’er mod vest- og nordpå startede. Dagens første mål er den lille bjergby Almogía hvortil vi ”samler” cirka 400 højdemeter og 15 kilometer. I Almogía holder vi en pause i landsbyen før vi cykler videre ad den flotte vej, som fører mod Villanueva de La Concepciòn.

Mandel- og oliventræer pynter landskabet som åbner sig i store vidder. Foran os kan vi nu tydeligt skimte den lange og buede klippekant, som tegner profilen af højsletten El Torcal de Antequera, der er på UNESCO´s Verdensarvsliste.

Få kilometer ude af Almogía krydser vi den historiske Camino Mozárabe, ruten som førte fra Málaga til Antequera og videre til Cordoba og Nordspanien. Vi forlader nu asfaltvejen og cykler en flot strækning ad Camino’en på en behagelig grusvej, ledsaget af fremragende udsigter over bjergene i Málagas bagland. Ruten er teknisk nem, og det er let at cykle over højderne, som kun sporadisk udfordrer os på korte strækninger.

Vi cykler nu igennem et flot kulturlandskab bestående af kornmarker, olivenlunde, mandeltræer og åbne udsigter. Det er sjældent, at man møder nogen på disse kanter. Vi krydser asfalten igen efter 10 flotte kilometer på grus, og vender tilbage mod Málaga. Vejen følger en dal, som løber mellem flotte bjerge og ruten byder på dejlige bløde sving, hvor det er en fornøjelse at cykle. Vi cykler forbi et hyrdested hvor geder og høns ofte deler asfalten med cykelrytterne, og de få bilister som færdes herude. Det er først når vi nærmer os den store opdæmmede sø Embalse de Casasola, at vejen bliver bredere. Vi runder søen og er snart fremme ved et kryds, vi kender fra i formiddags.

Vi skal lige igennem den sidste rutsjebane strækning inden vi er tilbage i Puerto de La Torre og fanger cykelstien, som leder os tilbage til centrum, hvor vi finder et godt sted til en forfriskning inden vi vender tilbage til hotellet.

Dagens etape har budt på flotte udsigter, fredelige veje, og helt sikkert også lidt udfordringer. Tilbage i Malaga, tager vi en skyller, og finder et godt sted, at spise en god middag sammen.

69 km, + 1288 m

M/-/-

 

Dag 4. Montes de Málaga og Monte San Anton: Den smukkeste rute igennem Málagas grønneste områder

Montes de Málaga Naturpark - byens grønne hjerte

I udkanten af Malaga rejser bjergene Montes de Málaga sig. Dette smukke og grønne bjergområde har været fredet siden 1989 og udgør Naturparken "Montes de Malaga. Middelhavs vegetation (Pino Carrasco, Jordbærtræet osv) pryder nu højderne, men tidligere var der betydelig vinproduktion i dette område. Der findes stadigvæk ruiner af de gamle "Lagar" (vingårde) i området, hvor man producerede den berømte Vino de Málaga frem til anden halvdel af 1800-tallet, da vinlusen Phylloxera hærgede alle vinmarker i Europa.

I dag er det store bjergområde byens grønne hjerte, hvor folk som elsker at vandre, løbe eller cykle i naturen, kan tage hen og nyde ren luft og natur i uspolerede omgivelser.

Vi har tegnet en flot rute igennem Natur Parken ved at forbinde de smukkeste strækninger, af de mange grusstier og grusveje, som krydser Los Montes. En stor variation af spændende gravelbike ruter, som fører os forbi flotte udsigtspunkter og igennem interessante naturområder. Bare få kilometer gennem byen, så cykler vi ind i parken og væk fra trafikken. Ud i naturen og lader kroppen finde et passende tråd og nyder landskaberne vi passerer igennem.

Vi optjener højden mest i starten af dagen, hvor de første 6-7 kilometer uden for byen på grus udfordrer med lidt mere med et 8% i gennemsnit. Men ruten bliver aldrig stejlere end 10% og kun i meget få og korte strækninger. Ruten bliver lettere længere oppe i bjergene. Ved ruinen af Lagar de Contreras, en flot placeret gammel vingård, holder vi en pause, og efter endnu cirka 7-8 km omkranset af middelhavs planter, kan vi stoppe ved et lille hyggeligt hotel i skoven. Her kan vi nyde en kop kaffe og få hvilet benene lidt. Vi er nu i hjertet af Málagas bjerge, og vi har kun 2 kilometer og + 122 højdemeter op til Mirador del Cochino – måske det smukkeste udsigtspunkt over byen og kysten. Udsigtspunktet har fået sit navn fra vildsvinet portrætteret i en statue udført i 1993 af den kendte spanske kunstner Francisco Martín Molina. For at støbe kunstværket benyttede kunstneren sig af de mange stumper metal man fandt og samlede op i området - bæredygtig kunst!

De næste kilometer holder vi højden, og i horisonten kan vi genkende bjergbyen Almogía, samt områderne hvor vi tidligere har cyklet. Vi rammer asfaltvejen i nærheden af en af de historiske ”ventas” i Málagas bjerge: Venta Galway. Her kan vi holde en pause og nyde lidt solskin inden vi tager de næste 5 kilometer ned ad de sjove sving til kysten.

Vi vil forlade asfaltvejen igen for at vælge en udsøgt, smuk og panoramisk grusvej som vil fører os igennem skønne naturområder, mandel og oliventræer. Vi kommer forbi et gammelt og forladt olivenmølle hvor stadigvæk ligger de kæmpe koniske sten man brugte i disse kanter i gamle dage til at presse oliven. Fantastisk at finde herude rester som man kan kun se på de lokale Kulturhistoriske museer.

Grusvejen fører os til Monte San Anton, det lille ikoniske kalkbjerg med 2 toppe, som rejser sig lige oven for det gamle traditionelle fiskerkvarter El Palo. Hernede ved kysten gør vi holdt og vælger en Chiringuito (strandbar/restaurant) til en pause. Der er også tid til en hurtig dukkert i havet inden vi vender tilbage til Málaga. De sidste 10 kilometer cykler vi langs kysten.   

63 km, + 1246 m. 

M/-/-

Dag 5. Leisure dag i Málaga med et overflødighedshorn af kulturelle oplevelses muligheder

På opdagelse i kulturbyen Malaga

Efter 3 spændende cykeldage, har vi nu en leisure dag i Malaga, hvor vi skal ud og opleve nogle af byens mange interessante kultur seværdigheder. Det kunne være den imponerende botaniske have eller Katedralen "Catedral de la Encarnación" (bedre kendt som "La Manquita"). De historiske arabiske fæstningsværker Alcazaba og Gibralfaro er et besøg værd og derfra kan du nå bydelen La Victoria, hvor det katolske kongepar slog lejr under deres erobringskamp i 1487. Kirken Nuestra Señora de La Victoria markerer stadigvæk det historiske event, som førte til Isabels og Fernandos sejr (victoria).

Er du kunstinteresseret, så kan du vælge blandt flere interessante og spændende tilbud. Ved Muelle 1 (Molen 1) ved Málagas havn findes Centre Pompidou, en spansk afdeling af den berømte franske institution.

Museo Picasso er indrettet i den historiske Palacio de Buenavista; Picasso fødehus Museo Casa Natal de Picasso finder du ved Plaza de La Merced tæt ved det gamle romerske teater. Museo de Málaga, indrettet i det gamle Told Palads Palacio de La Aduana, samler både interessante kunstværker (også her er udstillet nogle af Picassos værker), og de mest interessante arkæologiske fund fra byens fortid.

I 2011 åbnede Museo Carmen Thyssen, som har fokus på spansk og andalusisk malerkunst især fra det 19. årh. Museet udstiller samlingen skænket af Carmen Cervera, gift med Baronen Thyssen Bornemisza.

Har du lyst til at spadsere iblandt frodig tropisk vegetation, som kendetegner Málagas fantastiske klima, kan du besøge Paseo del Parque, også kendt som Parque de la Alameda og Parque de Málaga. I 1876 besluttede man at erobre mere land fra havet og projektet ”fjernede” kysten fra byens centrum, og skabte dette ikoniske område i Málaga.

Til frokost kan du enten vælge en chiringuito langs stranden eller måske en bar, gemt i en af Málagas ældste indkøbsgader Calle Carretería, ikke langt fra hotellet.

Vil du forkæle dig selv efter nogle spændende og udfordrende dage på cykel, kan du også vælge at nyde Málagas ”Hammam Al Andalus” (skal bestilles i god tid, gerne hjemmefra), hvor du kan oplade din krop igen, og nyde dejlige stunder i charmerende omgivelser.

Mulighederne er utallige, da vi befinder os i en af Middelhavets mest fascinerende kystbyer. Bare spørg os, og vi vil komme med interessante forslag til din fridag i Málaga.   

M/-/-

Dag 6. Cykeltur til den smukke pueblo blanco Comares, balkonen over Axarquía. Retur ad kyststien til Málaga.

Besøg i den hvide landsby Comares, balkonen over Axarquía

Man bør ikke rejse til Málaga uden at besøge en af de mest ikoniske landsbyer i provinsen, Comares. Byen ligger som en ørnerede på toppen af en højderyg i Axarquía (området øst for Málaga). Comares er dagens spændende og smukke mål og vejen dertil er en flot og panoramisk asfaltvej. Vi varmer op langs kystvejen om morgenen, hvor vi cykler cirka 8 kilometer ud af byen inden vi rammer en af de klassiske bjergruter, som lokale cykelryttere elsker at udfordre. Ruten byder på en gennemsnitsstigning på 5.5 % over 10 km, med hårnålesving frem til landsbyen Olías.

Kort efter landsbyen bliver vi udfordret med en kort 15% stigning (dog kun 100 meter), men vejen falder hurtigt tilbage til det gennemsnit vi kender fra resten af ruten. 5 kilometer ovenfor Olías og i 788 meters højde ved Puerto de La Bolina krydser vi vejen mod Comares. Vi cykler langs øde bjergskråninger på venstre hånd og smukke udsigter til højre, som efter få kilometer åbner sig over hele området øst for Málaga kaldet Axarquía (fra det arabiske sarqíyya: den østlige region).

Efter nedkørslen, hvor vi kan skimte bjerglandsbyerne Periana, Alcaucín og det smukke kalkbjerg La Maroma (2070 m.) dukker Comares op foran os på sin ørnerede. Hele den hvidkalkede bjerglandsby er placeret ovenpå kanten af de stejle klipper, og under den er landskabet dækket af oliven- og mandeltræer. Længere nede i Axarquía regionen findes de mange plantager, hvor man allerede for 40 år siden begyndte at dyrke avocado og siden også mango. Vi stopper i Comares og nyder en fortjent frokost på torvet.

Cykelturen går nedad herfra. Efter få kilometer rammer vi vejen i bunden af dalen, som vi følger videre til de næste små landsbyer. Vi holder os væk fra den trafikerede hovedvej, som fører til Axarquías hovedstad Vélez-Málaga og fortsætter igennem avocado plantager.  Tæt ved kysten, når vi frem til den nedlagte jernbane, som indtil 1968 tilknyttede Málaga til Vélez-Málaga. Toget var kendt som La Cochinita.

Den næste strækning mod Torre de Benagalbón skifter imellem asfalt og grus flere gange, for til sidst at følge en grussti langs kysten næsten helt til Málaga. Her går også en etape af den lange vandrerute Gran Senda de Málaga. Men før vi tager grusstien, er det oplagt at stoppe ved kystens hyggeligste cafè, indrettet som en fredfuld loungebar lige foran havet. Her tager vi et break inden vi cykler de sidste 20 kilometer langs kystlinjen tilbage til hotellet.

97 km (heraf 35 km flade strækninger), +1350 m

M/-/-

Dag 7. Fra Málaga til Valle de Abdalajis y El Chorro: Afsutning af vores Gravelbike tour i nærheden af Caminito del Rey

Den øde bjergrute fra Almogía til Valle de Abdalajis og Vuelta de España udfordring

Vi skal i dag afslutte vores Gravelbike eventyr i Málagas bjerge med en af de smukkeste ruter i området. Den vil føre os helt frem til området med den kendte vandrerute Caminito del Rey og de smukke bjerge deromkring. Vi begynder ad en velkendt rute op til bjergbyen Almogía, men denne gang er der måske nogen, som har lyst at udfordre en stejlere rute op til Almogía! 12 km fra bunden af dalen (den anden er på cirka 15 km) og + 500 m. Gruppen kan deles uden problemer, da vi kender den anden blidere rute fra forleden dag. Den stejlere rute byder på en næsten konstant 9-10 % stigning med en enkelt strækning på 15% af cirka 150 meter længde. I Almogía samles vi og nyder en god kaffepause inden vi skal videre igen.

Almogìa er bjergbyen hvor man stadigvæk bedst bevarer en af de ældste traditioner i Málagas kulurarv: Los Verdiales. Ifølge nogle etnologer stammer de traditionelle sange og særlige kostumer der hører til Los Verdiales fra gamle ritualer der dateres helt tilbage til romertiden eller måske endnu ældre fra de iberiske folkefærd. Flere store keramikværker og skilte fortæller om det.

Fra Almogía cykler vi videre ad asfaltvejen mod Villanueva de La Concepciòn. Vi cykler mod bjergene omkring EL Chorro: flotte kalkklipper og en bjergryg, som hver vinter tiltrækker klatrere fra mange lande, som søger milde vejrhold og spændende klatreruter.

Vi cykler ned til bunden af dalen og herfra begynder et mix af asfalt og grus igennem flotte åbne dyrkede områder. Fra toppen af højderne findes skønne udsigter og så den næste nedkørsel før vi skal op igen. Strækningen er på cirka 10 km og undervejs samler vi cirka + 253 højdemeter. Vi fortsætter til den lille bjerglandsby Valle de Abdalajis, smukt placeret ved foden af høje kalkklipper. Det er oplagt at gøre et stop her og samle gruppen, finde et sted for at drikke noget sammen og samle kræfter til næste strækning. I udkanten af Valle de Abdalajis fanger vi den panoramiske og meget lidt befærdede asfaltvej, som følger foden af klipperne igennem mandel- og olivenlunde og leder os i cirka 10 km (og +130m.) til El Chorro, hvor Turistruten Caminito del Rey slutter.

Ruten har heddet sådan siden kongen Alfonso den XIII tilbage i 1921 besøgte den nybyggede Conde del Guadalhorce dæmning, og gik langs den nyanrettede rute, som tillod arbejderne at komme igennem slugten Desfiladero del Los Gaitanes. Ruten blev efterhånden glemt og det blev næsten til en klatresti, som tiltrak eventyrlystne vandrere og klatrere, indtil man restaurerede stien som i dag er blevet til en 100% sikker turist rute, hvor man kan nyde den imponerende natur som slugten byder på.

Vi når El Chorro fra ”bagsiden” og vores mål er selvfølgelig ikke ”turist cirkusset” men derimod en hyggelig lille restaurant og ”hostal” gemt ved foden af smukke klipper, hvor gamle hyrdesteder skimtes i grotterne længere oppe. Her kan vi holde en god pause. Ikke langt væk herfra ved det højeste punkt man kan nå på cykel, har Vuelta de España flere afgange afsluttet etapen forbi Caminito del Rey. Hvis der er nogen der har lyst til at udfordre de sidste 6 km (+380 højdemeter), som fra restauranten fører op til Mirador Tajo Encantada, så er Gianni klar! Herfra er udsigten over El Chorro og bjerget Pico Huma fantastisk – simpelthen!

Vi kan næsten se hele ruten fra Almogía, som vi har cyklet de sidste timer, og som nu ligger under os. En majestætisk afslutning, hvor cykelhelte fra hele verden har afsluttet en af de smukkeste etaper i ”Vuelta de España”. Heroppe kan vi også vandre igennem ruinerne af den historiske by Bobastro, omdrejningspunktet for Umar Ibn Hafsun og hans følge, som i 880 efter Kristus gjorde oprør mod Cordobas emirat. Vi nyder udsigten og omgivelserne inden vi så cykler ned ad igen og tilbage til El Chorro, hvor vi møder bussen som skal køre os tilbage til Málaga, hvor cyklerne bliver afhentet.

65 km (med mulighed for at cykle ekstra 12 km), +1000 meter cirka (med mulighed for at tilføje 380 m.)

M/-/-

Dag 8. Afrejse

Dag 8. Vi rejser og siger farvel til Málaga

Efter en meget aktiv cykel uge har vi nu set og oplevet meget i bjergene omkring Málaga. Det er nu tid til, at rejse hjem til Danmark, og få hvilet benene lidt.

Málaga og Andalusien i særdeleshed lokker med flere spændende cykelture i andre områder i fremtiden.

M/-/-

Vigtig information om denne rejse

Rejsens varighed:

8 dage - 7 nætter

Rejsens sværhedsgrad:

3

Inkluderet i rejsens pris:

  • Aktiv grupperejse med dansktalende Gjøa turleder
  • Gennemtestede og super flotte cykelruter
  • Alle overnatninger på hotel i Málaga i delt dobbeltværelse
  • Inkluderede måltider som anført i rejseprogrammet. 
  • Bidrag til Rejsegarantifonden
  • Leje Gravel Bike 

IKKE inkluderet i rejsens pris:

  • Transport til/fra Malaga
  • Evt. afbestillingsforsikring og/eller rejseforsikring
  • Ikke inkluderede måltider måltider, som anført i rejseprogrammet
  • Evt. tillæg for enkeltværelse på DKK 1800,-
  • Drikkevarer 
  • Tillæg for leje EL-MTB DKK 650,-

Overnatninger på rejsen:

I Málaga overnatter vi på hotel tæt placeret på den gamle bydel. Hotellet ligger på en gågade, så der er ingen trafik. Man skal bare krydse vejen og så er man i hjertet af byen, hvor de spændende gader begynder.

Transport til destinationen Malaga:

Du sørger selv for transport til og fra Malaga. Der findes adskillige flyselskaber, der flyver til Malaga fra forskellige lufthavne i DK. Gruppen mødes på hotellet i centrum af Malaga på dag 1. Tidspunkt koordineres umiddelbart inden rejsens påbegyndelse.

Måltider på rejsen:

Inkluderede måltider i rejsens pris er noteret på hver enkelt dag i rejseprogrammet med M (morgenmad), F (frokost) og A (aftensmad). Hvis et måltid ikke er inkluderet markeres det med – 

Område og klima 

Málagas provins har meget at byde på. Adskillige Natur Parker, små landsbyer og en dejlig kyststrækning. 

De klimatiske forhold er noget af det mildeste, der findes i Europa, og temperaturen er altid dejlig i selve Málaga by. Der kan mærkes lidt forskel når man bevæger sig i bjergene lidt længere væk fra kysten men selv deroppe er forholdene dejlige og milde. Der kan dog opstå dårligt vejr, som i resten af verden, og det er derfor vigtigt at medbringe det rigtige udstyr - se pakkeliste for turen.

Gennemsnits temperatur i Málaga i oktober og november:

Min: 11-14 grader

Max: 20-24 grader

Lokal valuta & kreditkort:

Du kan bruge gængse kreditkort langt de fleste steder, men det er altid en god idé at medbringe lidt Euro i kontanter. 

Wifi og mobildækning på overnatningsstederne:

Der er adgang til wi-fi og mobildækning på hotellet.

Cykelruterne 

Vi prioriterer de flotteste og mest spændende ruter og ikke nødvendigvis de letteste. Vi fokuserer på oplevelsen og landskabet, og prioriterer altid veje som fører ud i naturen og fredelige områder.

Derfor udgør cykelrejsen en god blanding af asfalt- og grusveje i varierende forhold. Flere gange på turen er der mulighed for, at vælge mellem strækninger med hhv. grus og asfalt, hvor de 2 grupper så mødes igen lidt senere. Turlederen vil informere undervejs om mulighederne fra dag til dag.

Cykelvalg

På denne cykelrejse kan man cykle på enten gravel bike eller en El-mountain bike. 

En gravel bike giver mulighed for, at cykle på både grus- og asfaltveje, og få det bedste ud af cykelturene. En perfekt cykel til afvekslende terræn og underlag.

En El-Mountain bike tillader dig til at deltage på denne smukke cykelferie, uden at være bekymret for om din form eller trænings-niveau er helt tilstrækkelig uden elkraft på cyklen. En El-mountain bike er god og stabil på grusvejene, og er tilpas hurtig på asfalt grundet batteriet. Sværhedsgraden på turen er ikke længere helt så relevant.

 

 

Udstyrs- og pakkeliste

Inspiration til din pakning:

Nedenfor ser du et forslag til, hvad du bør medbringe på cykelferien. Er du i tvivl om noget i den forbindelse, så kontakt os gerne for et godt råd.

Stor og lille bagage til rejsen

Din store bagage, er den du tjekker ind på flyet, og den der står på overnatningsstedet under rejsen. Det kan være en duffelbag, rygsæk eller kuffert helt efter dit valg. Den lille bagage bør være en dagstursrygsæk og kan være din håndbagage på flyrejsen. 

Et godt rejseråd mht til din bagage:

I sjældne tilfælde, kan det ske, at den indtjekkede bagage kommer forsinket frem til destinationen pga fejl m.m. i lufthavnen. For at forebygge denne situation, anbefaler vi, at man pakker de vigtigste cykeltøj/udstyr og lidt skiftetøj i dagstursrygsækken, som jo er med som håndbagage. Så er man garderet, og kan deltage på første vandretur uden problemer, indtil den forsinkede bagage bliver leveret.

Dagtursrygsæk

Vi anbefaler en rygsæk med en størrelse på ca. 20 liter, som du kan også have med på cykelturene. Der findes en række rygsække, der er produceret og designet til cykelbrug.

Cykelsko og pedaler

Du kan vælge hjemmefra, om du vil leje cykel med SPD eller Flat pedaler (almindelige pedaler).

Vælger du SPD, så skal du selv medbringe dine kliksko til SPD.

Vælger du Flat pedaler, kan du overveje at  investere i mountainbike sko til formålet. Deres sål er designet til, at give et godt greb på pedalen og er en stor hjælp.

Tøj og udstyr til cykelturene

Decideret cykeltøj er udviklet til fysisk udfoldelse under åben himmel ude i terrænet. Det har derfor en række fordele på cykelturene. Stof og syninger er optimeret mhp at undgå ubehag og skader ved friktion mod kroppen. Stoffet er typisk let og åndbart så fugt fra kroppen kan komme ud, og så tørrer det hurtigt.

- kortærmet Jersey (cykeltrøje, mindst 2 stk)

- langærmet Jersey (cykeltrøje, mindst 1 Stk)

- Langærmet undertrøje (mindst 1 stk)

- 1 stk cykelregnjakke 

- bibshorts (korte cykelbukser, mindst 1 stk)

- bibtights (lange cykelbusker, mindst 1 stk)

- cykelhandsker

- cykelhjelm

- cykelflasker

- Solbriller

Energi tilskud

Vi anbefaler i høj grad at man er velforsynet hjemmefra med energitilskud i form af energibarer og energidrik. De første har man til rådighed hele tiden i cykeltrøjens lommer, det andet sørger man for at blande i vandflaskerne (tabletter, pulver osv.).  

Energi indtag er vigtigt på cykel, idet kroppen funger præcis som en motor. På vandreture kan man altid gå en lille smule mere. På cykel går man bare i stå.  Man skal derfor indtage energi løbende, og ikke bare i frokostpausen. 

Diverse

Rejsedokumenter, pas, kreditkort, valuta, sygesikringskort, Forsikringspolice nr og kontakt data

Mobiltelefon og oplader

Personlig medicin

Toilettaske

Alkogel, solcreme,