23.06 - 01.07.2025 kr. 29.650 Bestil
09.07 - 17.07.2025 kr. 29.650 Bestil
13.08 - 21.08.2025 kr. 29.650 Bestil
Se alle

Grønland: Vandring i Diskobugten - arktisk naturoplevelse i verdensklasse

"Her 1 1/2 uge efter jeg er kommet hjem, er jeg stadig helt høj over de fantastiske oplevelser som jeg og gruppen havde i Grønland. For mig var turen helt som den skulle være. Et fint miks af gode vandreture, helt unikke naturoplevelser og meget fine overnatningssteder - luksus med 2 nætter i Eqi lodgen. Overraskende var de mange gourmet-oplevelser, det havde jeg slet ikke forventet. Og suppleret med Klaus store viden om Grønland og de gode historier, så kan jeg ikke forlange mere. Selvfølgelig suppleret med Oles historier og mødet med de mange unge entusiastiske mennesker, der får det hele til at fungere for turister som os."

Lisbeth

 

Rejsebeskrivelse

Grønland, Vandring i Diskobugten - arktisk naturoplevelse i verdensklasse. Titlen er nøje valgt, da den præcis fortæller, hvad denne Grønlandsrejse indeholder. Rejsen foregår i sommerperioden, hvor solen katalyserer den relativt korte og hektiske arktiske sommer, hvor planterne blomstrer, dyrene får deres afkom og pukkelhvalerne mæsker sig i enorme fødemængder i Diskobugten.

Rejsen indeholder en lang række super flotte vandreture i naturen, hvor vi skal opleve den verdensberømte Ilulissat Isfjord (Kangia på grønlandsk), fjeldbaglandet mellem Ilulissat og bygden Oqaatsut, og ikke mindst den kælvende bræ ved Eqi, samt naturligvis den imponerende Indlandsis. I ”Glacier Lodge Eqi”, bor vi 2 nætter i de meget attraktive ”Glamping telte” med storslået udsigt til Eqi gletsjerfronten– se venligst billederne fra Glacier Lodge Eqi, det er magisk!

Vi vil i løbet af denne rejse få fortalt historien om Grønland fra Inuits indvandring for 4500 år siden, op igennem hvalfangertiden, kolonitiden, og naturligvis frem til det moderne Grønland i dag.

Gjøa turleder Klaus Nordvig Andersen vil selv lede denne rejse. Klaus har boet 3 år i Ilulissat med sin familie, og har gennem mere end 20 år rejst intensivt i Grønland sommer og vinter, i nord, syd, øst og vest, og blandt andet krydset Indlandsisen med sit eget hundespand. Klaus er biolog med en stor viden og interesse i den grønlandske natur generelt, og glæder sig med egne ord til, ”at formidle dette unikke sted, som er mit andet hjem, og som jeg holder så utroligt meget af”. På denne rejse skal vi bo 2 nætter på Hotel Nordlys i bygden Oqaatsut/Rodebay drevet af Klaus` gode ven Ole Dorph. Her skal vi på en lille fisketur hjembringe grønlandsk proviant som ex. fisk, blåmuslinger og søpindsvin, som vi selv tilbereder en lækker aftensmad af.

Ilulissat Isfjord kom på UNESCOS Verdensarvsliste i 2004. Fra da af blev Isfjorden og dens gigantiske isbjerge for alvor verdensberømt, og vi skal opleve dette storslåede naturfænomen på nærmeste hold, når vi vandrer langs fjorden, og når vi får den ultimative midnats isfjordssejlads blandt isbjergene i midnatssolens skær. Endeligt skal vi også besøge det nye Isfjordscenter i Ilulissat, som er tegnet af den berømte danske arkitekt Dorte Mandrup, der bla. også har tegnet det flotte Vadehavscenter i DK.

Vi bor i alt 4 nætter på Hotel Hvide Falk, der er flot beliggende lige ned til Diskobugten, og centralt placeret i byen. Fra restauranten har man en fantastisk udsigt til ”Isfjeldsbanken” med de gigantiske grundstødte isfjelde, samt til de mange jollefiskere, som bedriver langlinefiskeri efter den eftertragtede og yderst velsmagende hellefisk i fjorden.

Rejsegruppen vil bestå af max 11 rejsedeltagere, samt Klaus som turleder.

Billederne i dette rejseprogram er dels egne billeder, og dels venligst udlånt af hhv. min gode veninde Helle Leed fra Ilulissat, samt World of Greenland, som jeg selv var med til at starte tilbage i 2007.

Klik ind og læs mere om rejse detaljer herunder.

Download rejsebeskrivelsen her

Dag 1. København - Ilulissat via Kangerlussuaq eller Nuuk

Ankomst til Ilulissat - "stedet med isfjelde" - hovedbyen i Diskobugten

Rejsen begynder i København om morgenen, hvorfra vi flyver med Air Greenlands Airbus til Grønland. Ruten går over Island til Grønlands Østkyst, videre ind over Indlandsisen og ned i Kangerlussuaq eller Nuuk. Her skifter vi til Air Greenlands Dash 8 fly, som flyver os det sidste stykke mod nord til Ilulissat.

Isbjergene flyder majestætisk rundt i Diskobugten under os, og mod øst ses den imponerende Ilulissat Isfjord, som vi skal stifte indgående kendskab med på denne rejse.

Vi bliver hentet i Ilulissat`s lufthavn og kørt det korte stykke ned til vores hotel, der ligger helt centralt placeret i byen, og lige ned til vandet.

Efter check in, gør vi os klar til, at se nærmere på byen. Vi går en tur, og kigger nærmere på byen og havnen, og får et spændende indblik i livet i Arktis, mere end 350 km nord for Polarcirklen.

Der er 3 timers tidsforskel mellem Grønland og Danmark, så selvom midnatssolen sørger for lys døgnet rundt, skal trætheden nok melde sig for de fleste efter en spændende rejsedag (på afgangen i august er der ikke midnatssol, men det er tæt på).

I morgen vandrer vi mod nord til bygden Oqaatsut, men vi kommer tilbage til Ilulissat senere på rejsen, hvor vi har god tid til, at opleve dette fantastiske sted i Nordgrønland.

M/-/-

Dag 2. Vandring til bygden Oqaatsut/Rodebay

Vandretur langs Diskobugten til bygden Oqaatsut

Så er det blevet tid til, at snørre vandrestøvlerne! Vi skal i dag på en pragtfuld vandretur, der bringer os fra Ilulissat til bygden Oqaatsut, også kendt som Rodebay. Vi har madpakker med i dagstursrygsækken, og resten af vores bagage bliver sejlet frem til bygden. Bygden ligger nord for Ilulissat og har i dag godt 40 fastboende indbyggere året rundt.

Vandreruten til Oqaatsut er på godt 20 km, og på en stor del af strækningen har man flot udsigt over Diskobugten. Den korte arktiske sommer er i fuld gang, og vi har god tid undervejs til at nyde floraen, og betragte fugle som snespurv, laplandsværling, stenpikker, ravn m.m.

Undervejs på ruten går vi rundt om ”Kangerluarsuk”/ ”Bredebugt”, hvor en del af Ilulissats indbyggere har hytter, som de bruger som fritidshuse sommer og vinter. Om sommeren sejler man dertil, og om vinteren foregår det på hundeslæde eller snescooter. Vi finder et spot med optimal udsigt, hvor vi kan ligge i lyngen og indtage frokosten.

Fremme i Oqaatsut bliver vi indlogeret på ”Hotel Nordlys”, som drives af en af Klaus`s gode venner, der selv er opvokset i bygden. Det lille hyggelige hotel, har en fremragende udsigt over den lille beskyttede bugt, som bygden ligger ved.

Helt nede ved vandet ligger Restaurant H8, hvor vi skal spise aftensmad i aften. Bygningen H8, som blev opført helt tilbage i 1894 som pakhus for Kongelige Grønlandske Handel (KGH) er fredet.

NB: Hvis man ikke ønsker, at vandre denne dag kan man sejle med båden, der bringer vores bagage op til bygden Rodebay.

M/F/-

Dag 3. Bydgeliv og vandring i Oqaatsuts bagland

Bygdelivet i Oqaatsut

I Grønland bor der i dag ca. 56.000 mennesker. De er fordelt således, at ca. 48.000 bor i de 17 byer, heraf 30.000 i de 3 største byer Nuuk, Sisimiut og Ilulissat. De sidste 8000 mennesker bor i de godt 60 bygder ude på kysten.

Vores bygd Oqaatsut, refererer på grønlandsk til fuglen skarv, som lever på "skarvefjelde" i området. Inuit har boet i området i flere tusind år, og i 1600 tallet holdt hollandske hvalfangere til på stedet. Skibene kunne ligge beskyttet i den lille bugt, som tilmed hurtig blev farvet rød, når der blev flænset hval - derfor kaldte de stedet "Rodebay" - Den røde bugt. Det historiske hvaloptrækningssted anvendes stadig lejlighedsvist af lokale fangere.

Bygden er en institution i Grønland, og mange bymennesker er vokset op ude i bygderne og har stadig familie der bor "på kysten", som man siger. Herude lever man isoleret midt i naturen, og derfor ser man ofte et tæt fællesskab i bygden.

I dag vil vi gå rundt i Oqaatsut og kigge nærmere på bygden, og få et indblik i, hvorledes disse ofte isolerede små samfund fungerer. Omdrejningspunktet er ofte den lille butik, hvor man mødes og hilser på hinanden, og selvfølgelig handler de daglige fornødenheder. I tilknytning til butikken, er der et butikslager, så man kan klare sig igennem vinteren, hvor der typisk ikke ankommer skib med forsyninger. Det gælder i særdeleshed i Nordgrønland nord for Sisimiut, hvor islæg på havet og fjordene vanskeliggør sejlads om vinteren.

Bygderne har nogle fælles karakteristika og funktioner, i forhold til, at drifte disse små samfund. De ligger alle placeret ved vandet, så både og skibe har gode landgangs- og opankringsforhold. Der er typisk et fælles elværk, brændstofdepot, renovationsordning og en lille skole. Servicehuset har en central rolle, med mange forskellige funktioner. Det være sig bade- og vaskefaciliteter; sygeplejestation og forsamlingshus funktion, måske endda med et gæsteværelse.

Funktionerne ovenfor skaber nogle arbejdspladser, men ellers er størstedelen af især mændene beskæftiget indenfor fangst- og fiskeri. Nogle bygder har tillige en indhandling af fisk.

Efter bygdeturen spiser vi lidt frokost, og så skal vi på tur efter ex. fisk, muslinger, søpindsvin eller hvad vi nu kan få fingre i af lækker grønlandsk proviant, som skal udgøre vores aftensmad i aften. Det er sæson for ammasat i juni, dvs. den lille loddefisk som i enorme stimer svømmer ind til kysten for at gyde, og vi vil naturligvis prøve at fange nogle af dem også. Bon appetit!

M/F/A

Dag 4. Sejlads gennem Ataa Sundet til Glacier Lodge Eqi ved Eqi gletsjeren

Isfjelde, gletsjer/bræ, Indlandsisen - "Eqi, here we come"

Efter en tidlig morgenmad sejler vi til Ilulissat. På havnen skifter vi til et større skib, som skal sejle os helt op til Glacier Lodge Eqi.

Skibet stævner ud af havnen, og runder ”Nordre Næs”. Herfra går ruten næsten stik nord op til Eqi bræen, der ligger godt 120 km nord for Ilulissat. Undervejs er der gode chancer for, at se sæler og pukkelhvaler, så det er med at have kikkert og kamera indenfor rækkevidde.

Inden længe har vi Oqaatsut om styrbord. Den lille bygd vi nu kender så godt, syner ikke af meget her ude fra vandsiden. Vi passerer ”Pakitsoq fjorden”, hvor det store vandkraftværk der forsyner Ilulissat med strøm, er placeret helt inde i bunden af fjorden. Snart får vi også land om bagbordsside, og det er den store ø ”Arveprinsens Ejland”, der dukker op. I dag er øen ubeboet, men tidligere var der to små bosteder på øen, hhv. ”Atta” på østsiden og ”Ritenbenk” på vestsiden. Vi sejler nu i ”Ata Sundet”, og har udsigt til imponerende fjeldrygge til begge sider. Flere steder afslører hvide plamager af fugle ekskrementer på klipperne, at fugle som skarv og forskellige mågearter har etableret små ynglekolonier.

Vi passerer endnu en fjord på styrbordside, og der kan man kortvarigt skimte Indlandsisen mod øst. Den største iskappe på den nordlige halvkugle, som vi skal vandre op til i morgen og opleve fra nærmeste hold.

Skibet drejer nu mod øst, og vi har nu udsyn til 2 bræer med Indlandsisen som imponerende baggrund. Den inderste bræ er ”Eqi Sermia” også kaldet den kælvende bræ, og den sejler vi nu relativt tæt på, så vi har mulighed for, at opleve iskælvingerne fra nært- men selvfølgelig forsvarligt hold!

Vi ligger stille foran bræen, imens vi nyder en dejlig frokost om bord. Skibsguiden vil holde et foredrag, og sætte tal og perspektiv på den enorme ismasse, der står lige foran os. Foredraget bliver forhåbentligt forstyrret, at enorme isstykker der brækker af, og falder i vandet med bulder og brag.

Skibet sejler videre over til ”Port Victor”, hvor vi går i land med vores bagage. Selve lodgen ligger et par hundrede meter oppe ad fjeldet, med en sublim udsigt til gletsjerfronten. Vi bærer vores bagage op til lodgen, og får en introduktion til dette særegne sted, og bliver indlogeret i de luxuriøse glamping telte (Læs mere under: ”Vigtig information om denne rejse”/Overnatninger på denne rejse).

Inden vi skal nyde aftensmaden i Café Victor, vandrer vi en tur langs vandet hen til et højdedrag, hvorfra der er en formidabel udsigt over området, samt et ferskvandsdelta hvor en elv fra den nærliggende Indlandsis løber i havet.

Efter aftensmaden, sætter vi os udenfor, og betragter midnatssolen, der langsomt men sikkert fuldfører sin runde på himlen. I morgen venter der os en spektakulær vandredag til Indlandsisen t/r.

 

M/F/A

Dag 5. Glacier Lodge Eqi - Vandring til Indlandsisen

Vandring op på den Grønlandske Indlandsis

Morgenmaden indtager vi i den hyggelige Café Victor, imens blikket er indstillet på gletsjerfronten. En buldren og rumlen i det fjerne varsler, at endnu en kælving har fundet sted, og endnu et isbjerg/isskosse er sat i verden.

Madpakker og snacks pakkes i dagstursrygsækken, og vi påbegynder dagens vandretur, der i alt kommer til at tage 8-10 timer t/r til Indlandsisen. Vores eneste bagkant er aftensmaden i Café Victor, og den skal vi nok nå.

Vi vandrer, ad den historiske rute, som den franske polarforsker Poul-Emilie Victor etablerede til Indlandsisen i årene efter 2. Verdenskrig. Alt det grej og udstyr som hans forskning på selve Indlandsisen krævede, blev fragtet derop af såkaldte ”weasels” - små bæltekøretøjer, som han havde købt på militære overskudslagre. Man kan stadig se efterladenskaber fra ekspeditionen i form af jerntønder, bælter m.m.

Eqi er isoleret langt ude i ødemarken, og det øger vores chancer betragteligt for at se polarræve, sneharer og ryper der lever i området. Grønlands nationalblomst ”storblomstret gederams/”niviarsiaq” kan vi også se på turen. Inden vi kommer helt ind til Indlandsisen, finder vi et sted med læ og forhåbentligt sol, hvor vi spiser madpakkerne.

Turen starter i havniveau, hvor vi kan se den relativt frodige vegetation her på forsommeren, og efterhånden som vi kommer op i højden og nærmer os Indlandsisen er vegetationen næsten væk. I randområdet af Indlandsisen går vi igennem områder af morræne, hvor isen titter frem nedenunder, og hvor vi kan være heldige at finde gamle ekspeditionsgenstande. I givet fald, er det praksis at aflevere dem i Café Victor, hvor de flotteste/mest interessante genstande udstilles til almen glæde.

Hvis muligt, går vi ind på selve isen et sikkert sted, hvor turlederen fortæller om Indlandsisen som fænomen, imens vi har isen under støvlerne. 700-800 km stik øst har vi ScoresbysundGrønlands Østkyst. Det perspektiverer meget godt de enorme afstande og proportioner, der hersker i Grønland.

På tilbagevejen følger vi den samme rute, men nu har vi verdensklasse udsigter ”en route” ned mod havet på store dele af ruten – wow!

Tilbage i lodgen, venter der en udsøgt og velfortjent middag i Café Victor.

NB: Det er naturligvis også en option at springe vandreturen over, og istedet tilbringe dagen i Glacier Lodge Eqi og omegn.

M/F/A

Dag 6. Glacier Lodge Eqi - Vandring til morrænen ved Bræfronten

Enorme kælvinger fra gletsjerfronten af den aktive bræ Eqi Sermia

I dag skal vi endnu engang helt tæt på isen, men denne gang en af isens ”udløbere”, dvs. en gletsjer også kaldet bræ. Rundt langs Grønlands kyster, udgår der tusindvis af gletsjere i forskellige størrelser fra Indlandsisen, der kælver ”overskudsis” i havet. Området ved Eqi er unikt på den måde, at man relativt nemt og helt ufarligt kan komme op til selve Indlandsisen, som vi gjorde i går. Det var årsagen til, at Poul-Emilie Victor havde sin basecamp her. Desuden kan man vandre helt tæt på Eqi Sermia bræfronten, og opleve iskælvingerne helt tæt på fra land under sikre forhold. Det er verdensklasse!

Efter morgenmaden pakker vi endnu engang dagstursrygsækken med madpakker, og begiver os afsted på en ca. 4 timers vandring i alt. Ruten går fra lodgen ind omkring en lagune, hvor der ofte findes gæs og ænder på vandet. På den anden side af lagunen følger vi en sti op over den gamle morrænekant, som blev skabt af gletsjeren for knap 100 år siden, da den var længere fremme end i dag.

Oppe fra toppen finder vi en plads med god udsigt til bræfronten under os, hvorfra vi spiser vores madpakker, imens vi observerer gletsjeren. Herfra ser vi tydeligt de mange spalter tæt på fronten, som skaber de høje istårne, der braser sammen, når bræen skubber på bagfra. Dette er anskuelighedsundervisning på 1.parket, i hvorledes isens enorme kræfter former og modellerer landskaber, som ex. Danmark under istiden.

Vi vandrer tilbage til lodgen, så vi er klar til at gå ombord på skibet ved 14.30 tiden, som vil sejle os tilbage til civilisationen. Tilbage i Ilulissat, bliver vi afhentet på havnen og kørt til Hotel Hvide Falk, som vil være vores skønne base i de næste 3 nætter.

M/F/-

Dag 7. Vandring langs Ilulissat Isfjord - Kangia, og midnats isfjordssejlads

Ilulissat Isfjord kom på UNESCO`s Verdensarvsliste i 2004

De næste to dage skal vi udforske Ilulissat og omegns natur- og kulturseværdigheder. Vi starter med en vandretur, der bringer os helt tæt på isfjorden. Fra hotellet vandrer vi op igennem byen, forbi byens butikker, skoler, sportspladser m.m. Turlederen har selv boet 3 år i byen, og fortæller om livet heroppe højt mod nord, sommer og vinter. 

Overgangen fra by til vildmark er brat i Grønland, og snart går vi ud af byen, og vandrer op i et pas med udsigt helt ind til Indlandsisen mere end 60 km væk. Lydbilledet er kvidrende snespurve og måske en slædehund der hyler i det fjerne. 

Ved frokosttid finder vi et godt sted med udsigt over isfjorden, og hører om dens spændende tilblivelse og dynamik idag mht isproduktion og spisekammer for sæler og hellefisk, og arbejdsplads for byens fiskere.

Ved den historiske boplads Sermermiut, kan man vælge at fortsætte vandreturen rundt om næsset, eller man kan vælge at besøge Isfjords Centeret og fortsætte ned i byen bagefter, hvor butikker lokker med flotte brugshåndværks genstande med arktisk islæt.

Turlederen vil foreslå et sted til fælles aftensmad, og så kroner vi dagen med en midnats isfjordsejlads ude blandt de gigantiske isfjelde i fjordmundingen ved morrænebanken

M/F/- 

 

Dag 8. Vandring til Ilulissats fjordmunding, samt Ilulissat Isfjordscenter m.m.

Isfjords Center, Kunstmuseum, Ilulissat Museum - Knud Rasmussens fødehjem

I dag er vores sidste dag på rejsen inden det går sydover mod Danmark i morgen. Dagen er heldigvis lang, så vi kan nå en helt masse.

Ilulissat er Grønlands 3. største by med ca. 5000 indbyggere. Byen har i mange år, været et yndet rejsemål i Grønland. Mod nord ligger fjeldryggen "Akinnaq", mod vest kan man se Diskoøen 100 km væk, og mod syd har vi fjordmundingen med de enorme isbjerge lige foran byen. De fysiske rammer og omgivelser er ganske simpelt spektakulære. 

Byen har 3 museer, som de fleste vælger at besøge. Kunstmuseet udstiller primært værker af grønlandske kunstnere, eller værker der har motiver fra Grønland. Det sidste er maleren Emanuel A. Petersen et godt eksempel på. 

Ilulissat Museum, eller "Knud Rasmussen Museet" i folkemunde, har arkæologiske udstillinger fra Sermermiut bopladsen, samt selvfølgelig en udstilling om polarforskeren og den opdagelsesrejsende Knud Rasmussen, som blev født i huset i 1879. 

Endeligt er der Isfjords Centeret der åbnede i Sermermiut dalen i 2021. Centeret huser udstillinger og displays om Isfjorden og iskerner fra boringer hentet fra indlandsisen, der fortæller om kultur og klima fra i dag og tilbage til 124.000 år f.v.t. Selve bygningen er en arkitektonisk perle, hvor der fra taget er udsigt over Sermermiut dalen og ned til Isfjorden og Isfjeldsbanken.

Vi finder et godt sted at spise sammen i aften, og får rundet rejsen af på hyggelig vis.

M/-/-

Dag 9. Hjemrejse: Ilulissat - København via Kangerlussuaq eller Nuuk

Afsked med den arktiske sommer nord for Polarcirklen

Efter morgenmaden bliver vi kørt til lufthavnen i Ilulissat, hvorfra vi påbegynder hjemrejsen til København.

Dash 8 flyet sætter kursen mod Kangerlussuaq eller Nuuk i syd , og ud af vinduet kan vi nyde synet af Isfjorden, Diskobugten, fjeldlandskabet og byens farvestrålende træhuse der forsvinder bag os.

Ca. 45 minutter senere lander vi i Kangerlussuaq (eller Nuuk), hvor vi omstiger til Air Greenlands Airbus, der tager os hjem over Nordatlanten til Danmark.

M/-/-

Vigtig information om denne rejse

Rejsens varighed:

9 dage - 8 nætter

Rejsens sværhedsgrad:

2-3

Inkluderet i rejsens pris:

  • Aktiv grupperejse med dansktalende Gjøa turleder - Klaus Nordvig Andersen
  • Flyrejse København - Ilulissat t/r via Kangerlussuaq eller Nuuk # Se vigtig note nedenfor
  • Alle lokale bådtransfers på rejsen
  • Alle lokale bustransfers jvf. program
  • Alle overnatninger på rejsen på hhv. hoteller og Glacier Lodge Eqi 
  • Midnats Isfjordssejlads ved Ilulissat
  • Fisketur ved Rodebay/Oqaatsut
  • Inkluderede måltider som anført i rejseprogrammet. 
  • Bidrag til Rejsegarantifonden

# Note: På rejserne med afrejse hhv. 9/7 og 13/8 2025 har man afrejse fra Billund og hjemrejse til CPH (Københavns lufthavn)

IKKE inkluderet i rejsens pris:

  • Evt. afbestillingsforsikring og/eller rejseforsikring
  • Ikke inkluderede måltider, som anført i rejseprogrammet
  • Evt. tillæg for enkeltværelse på DKK 3000,- (dog IKKE i Glacier Lodge Eqi og på Hotel Nordlys)
  • Drikkevarer 
  • Evt. entréer til museer m.m.

Overnatninger på rejsen:

Vi har i alt 4 overnatninger i Ilulissat på denne rejse. Vi bor på Hotel Hvide Falk hhv. dag 1, 6, 7 og 8. Alle værelser har eget bad & wc.

I bygden Oqaatsut/Rodebay bor vi på Hotel Nordlys i 2 nætter (dag 2 og dag 3). Der er fælles bad & toiletter på gangen (det er kun os der bor der).

I Glacier Lodge Eqi har vi 2 overnatninger (dag 4 og dag 5). Vi bor i lækre "Glampingtelte" med rigtige senge, dyner, puder m.m. Toilet og bad forefindes tæt ved teltene.

Det er muligt, at booke enkeltværelse på Hotel Hvide Falk på denne rejse, men ikke på Hotel Nordlys og Glacier Lodge Eqi. Se prisen for enkeltværelsestillæg ovenfor i afsnittet "IKKE inkluderet i rejsens pris".

Flyrejsen og lokal transport på destinationen:

Vi flyver med Air Greenland´s Airbus fra København til Grønland t/r. I Grønland lander vi først i Kangerlussuaq (tidligere Sdr. Strømfjord) eller Nuuk, hvorfra vi flyver videre nordpå til Ilulissat med Air Greenlands Dash-8 fly. Hjemrejsen foregår på samme vis. Du er velkommen til, at kontakte os for at få oplyst flytiderne. 

Måltider på rejsen:

Inkluderede måltider i rejsens pris er noteret på hver enkelt dag i rejseprogrammet med M (morgenmad), F (frokost) og A (aftensmad). Hvis et måltid ikke er inkluderet markeres det med – 

Område, klima og terræn:

Diskobugten er det mest eftertragtede rejsemål i Grønland uden sammenligning. Området har så meget at tilbyde den tilrejsende i form af natur- og kultur oplevelser.

Her 350 km nord for Polarcirklen hersker Midnatssolen fra sidst i maj til sidst i juli, og 1 måned på hver side af denne periode er der lyst det meste af døgnet. Havet bugner med føde om sommeren, og det tiltrækker pukkelhvaler og andre hvalarter i stort tal.

Ilulissat Isfjord kaldet "Kangia" på grønlandsk, kom på UNESCO`s Verdensarvsliste i 2004, og forsyner Diskobugten med kolossale isbjerge året rundt. Ilulissat ligger på 1. parket til Isfjorden, og Ilulissat betyder da også "stedet med isfjelde" på grønlandsk.

Historien er til stede overalt, lige fra de første mennesker kom til Grønland for 4500 år siden (Sermermiut), og videre op igennem tiden, til idag, hvor Ilulissat idag er en moderne by i rivende udvikling. Byen rummer ex. den gamle boplads Sermermiut, gamle bygninger fra kolonitiden i 1700 tallet og naturligvis topmoderne huse og faciliteter. Byen er også beriget med det nye Isfjords Center, Kunstmuseum og Ilulissat Museum, som er Knud Rasmussens fødehjem. 

I juni og august er dagstemperaturen typisk på 12-15 grader, og betydeligt varmere i læ, og når solen skinner. Om natten kan temperaturen falde til omkring 0-5 grader. Om sommeren er der ofte flot klart vejr i høj arktis, men regn og tåge kan naturligvis også forekomme.

På vandreturene vandrer vi i fjeldterræn. Dvs. underlaget veksler mellem fast grundfjeld, løse sten og grus, samt tiltrampede jordstier. Rigtige vandrestøvler er et must i Grønland. På vandreturene drikker vi frisk og rent vand fra de mange vandløb.

Vandreturene:

På denne 9 dages rejse er der vandreture af forskellig længde og varighed på 7 dage (alle dage på nær de 2 rejsedage).

Vandreturen mellem Ilulissat og Oqaatsut er på ca. 23 km, og tager ca. 9 timer incl. pauser. Vandreturen op til Indlandsisen ved Eqi tager typisk 9-10 timer t/r incl pauser. De andre vandreture ved Isfjorden og til Eqi morrænen/gletsjer fronten tager typisk 4-5 timer. 

Vi vandrer altid i roligt tempo, og det er en prioritet, at der er god tid til at observere landskaber og dyreliv, tage billeder m.m. 

Vi anbefaler stærkt vandrestave til denne rejse.

Lokal valuta & kreditkort:

Du kan bruge gængse kreditkort incl Dankort langt de fleste steder, men det er altid en god idé at medbringe lidt DKK i kontanter. Ex til brug i bygden Oqaatsut. 

Wifi og mobildækning på overnatningsstederne: 

Der er gratis WiFi på Hotel Hvide Falk i Ilulissat, og på Hotel Nordlys i Oqaatsut. Der er hverken mobildækning eller WiFi i Glacier Lodge Eqi.

Der er god mobildækning i Ilulissat, og til dels i Oqaatsut, men ikke på resten af rejsen. Telefoni i Grønland kan være MEGET dyrt, så husk at tjekke din teleaftale inden du bruger data i Grønland. Slå evt. "Dataroaming" fra, inden du lander i Grønland.

Der er adgang til strøm på hele rejsen.

Bemærk venligst: 

Under opholdene i hhv. bygden Oqaatsut og i Glacier Lodge Eqi begrænser vi den bagage, som vi medtager til stederne. Den resterende bagage opbevares sikkert på Hotel Hvide Falk i mellemtiden.

 

Udstyrs- og Pakkeliste

Inspiration til din pakning:

Nedenfor ser du et forslag til, hvad du bør medbringe på vandreferien. Er du i tvivl om noget i den forbindelse, så kontakt os gerne for et godt råd.

Stor og lille bagage til rejsen

Din store bagage, er den du tjekker ind på flyet, og den der står på overnatningsstederne under rejsen. Det kan være en duffelbag, rygsæk eller lignende (kuffert duer ikke). Den lille bagage bør være en dagstursrygsæk, som du bærer på vandreturene til vand, snacks, kamera, regntøj m.m. Dagstursrygsækken kan være din håndbagage på flyrejsen.

Et godt rejseråd mht til din bagage:

I sjældne tilfælde, kan det ske, at den indtjekkede bagage kommer forsinket frem til destinationen pga fejl m.m. i lufthavnen. For at forebygge denne situation, anbefaler vi, at man rejser i det vigtigste vandretøj: støvler/vandresko, vandresokker, vandrebukser, svedtransporterende t-shirt, 1 let trøje og regnjakke. Derudover kan man evt. pakke lidt skiftetøj i dagstursrygsækken, som jo er med som håndbagage. Så er man garderet, og kan deltage på første vandretur uden problemer, indtil den forsinkede bagage bliver leveret.

Vandrestøvler og andet fodtøj

Til selve vandreturene anbefaler vi altid rigtige vandrestøvler. Der er mange gode grunde til, at gå med rigtige vandrestøvler på en vandreferie. Vandrestøvlerne støtter anklerne og minimerer risikoen for banale forstuvninger. De beskytter også fødderne mod vegetation, klipper m.m. En god stiv sål aflaster fødderne meget, og en intakt skridsikker sål, optimerer grebet med underlaget på vandrestierne. Det er et must, at støvlerne er gået til og testet inden vandreferien, så man ikke skal døje med vabler m.m.

Til brug uden for vandreturene vil vi anbefale noget let fodtøj eller sandaler, så fødderne får luft.

Vandrestave

Vandrestave anvendes med stor gavn til vandring i bjergene. Utallige undersøgelser dokumenterer deres mange fordele, og selv meget erfarne bjergfolk bruger vandrestave i udstrakt grad. Vandrestave aflaster legemet generelt og knæene i særdeleshed. De understøtter en oprejst stilling, og forbygger derfor også rygsmerter. De giver balance og dermed øget sikkerhed i glat terræn. To stave sikrer en symmetrisk støtte og kroppens stilling er korrekt (så ja, 2 stave er dobbelt så gode som 1). Man bliver hurtigt fortrolig med sine vandrestave, og når de en sjælden gang er i vejen i noget terræn, så spændes de blot på rygsækken så hænderne er fri. Husk altid, at beskytte spidserne med gummidutter, når du pakker dem ned i indchecket bagage (som er et krav på flyrejser), samt når du skal have dem bundet på din rygsæk.

I de sjældne tilfælde, hvor man får en skade eller skavank i ben eller knæ, vil man med vandrestavene kunne aflaste dette udsatte sted betydeligt. Vi anbefaler klart vandrestave til denne rejse.

Tøj til vandreturene

Decideret vandretøj er udviklet til fysisk udfoldelse under åben himmel ude i terrænet. Det har derfor en række fordele på vandreture, sammenlignet med hverdagstøj. Stof og syninger er optimeret mhp at undgå ubehag og skader ved friktion mod kroppen. Stoffet er typisk let og åndbart så fugt fra kroppen kan komme ud, og så tørrer det hurtigt.

- T-shirts og undertøj (mindst 3 stk)

- Vandresokker (mindst 3 par)

- 1 tynd, let uld/fleece trøje eller en tynd dunjakke

- 1 tykkere uld/fleece trøje

- Lange vandrebukser

- Vandtæt jakke og bukser

- Let dunjakke

- Hue og handsker

- Kasket og Buff

Diverse

Rejsedokumenter, pas, kreditkort, valuta, sygesikringskort, Forsikringspolice nr og kontakt data

Mobiltelefon og oplader

Personlig medicin

Toilettaske

Alkogel, solcreme,

Snacks til vandreturene

Vandflasker (samlet volumen på ca. 2 liter)

Solbriller