Spanien: Cykelferie på gravelbike i Andalusien

Læs nogle af Turdeltagernes kommentarer til denne rejse

Rejsebeskrivelse

Med 300 dage om året uden regn, tilbyder Malaga dejlige klimatiske forhold det meste af året - også om vinteren. Omkring byen i baglandets bjerge findes et kæmpe netværk af mindre asfalt- og grusveje uden nævneværdig trafik. Netværket benyttes fortrinsvis af få lokale cykelryttere, da hoveparten af cykelturisterne forholder sig til hovedvejene langs kysten, og op i bjergene ad de primære asfalt veje. 

Vi har valgt at mixe grus- og asfaltveje for at kunne komme derud, hvor naturen hersker og landskaberne er mest spændende. Ruterne vil hver dag lede os ud af byen ad mindre veje og op i bjerglandskaberne, hvor vi tilbringer dagen på cyklen. Hver dag returnerer vi til kysten og overnatter i Malaga. Her nyder vi de milde aftener, og det hyggelige byliv i centrum og langs strandpromenaden Paseo Maritimo

Turen kræver god form og lyst til at tilbagelægge mange højdemeter og kilometer hver dag. På denne tur kan du cykle på enten Gravel bike eller  El MTB -  læs mere om det i afsnittet "Vigtig information om denne rejse". 

Klik ind og læs mere om rejse detaljer herunder.

Download rejsebeskrivelsen her

Dag 1. Ankomst og indlogering i Malaga

Indlogering i Málaga og klargøring af cykler

Efter ankomst og indlogering på hotellet i Malaga, modtager vi cyklerne, så vi kan indstille dem til de forestående cykeldage. Derefter går vi sammen ud og kigger lidt på byen og nyder stemningen i gaderne inden aftensmaden.

-/-/-

Dag 2. Ad den panoramiske Camino de La Torre til Casabermeja og derefter over Montes de Málaga tilbage til byen

Casabermeja, Montes de Málaga og den smukke rute til Monte San Antón, den smukkeste udsigt over kysten.

Vi cykler fra Malaga mod Casabermeja, og allerede i udkanten af byen drejer vi ind på den udfordrende grusvej, som fører os videre op i højderne til de flotte udsigter. Fremme i landsbyen Casabermeja stopper vi til frokost.

Efter en velfortjent frokostpause, starter vi blødt ud ned ad, efterfulgt af en flad strækning, inden vi påbegynder dagens hårdeste opstigning på knap 6 km mod Natur Park Montes de Málaga. Derfra følger vi en grusvej ind i selve Naturparken, og sidenhen rammer vi asfaltvejen mellem Málaga og Colmenar, som vi følger mod kysten. 

Herefter er det bare at cykle nedad og tilbage til Málagas historiske centrum

En lang dag med små udfordringer og store udsigter. En af de dage, der gør indtryk.

69 km, + 1625 m

M/-/-

Dag 3. Til bjergbyen Almogía og langs den historiske Camino Mozárabe

Oplev en strækning af Camino Mozárabe og højderne mellem Málaga og Antequera

I udkanten af Málaga kan man i dag vælge mellem en hhv. stejlere eller mindre stejl opstigning til den lille bjergby Almogía. Begge ruter er flotte og på asfalt, og næsten lige lange. I Almogía kan vi gøre et lille ophold og se nærmere på ruinerne af det gamle arabiske fort. Udsigten herfra er pragtfuld.

Få kilometer efter Almogía krydser vi pilgrimsruten Camino Mozárabe, som går fra Málaga til Cordoba. En gammel rute over bjergene som leder i retning af Antequera. Vi følger ruten på grusvej over højderne og igennem smukke områder i området omkring   bjerglandsbyen Villanueva de La Concepción.

På tilbagevejen til Málaga følger vi den meget lidt trafikeret og panoramiske asfaltvejen som fra Arroyo Coche, fører os forbi den store opdæmmet sø Embalse de Casasola.

Dagens etape har budt på flotte udsigter, fredelige veje, og helt sikkert også lidt udfordringer. Tilbage i Malaga, tager vi en skyller, og finder et godt sted, at spise en god middag sammen.

69 km, + 1288 m

M/-/-

 

Dag 4. Cykeltur igennem Montes de Malaga Naturpark og til Monte San Antón.

Montes de Málaga Naturpark - byens grønne hjerte

I udkanten af Malaga rejser sig nogle bjerge (Montes) bevokset med Middelhavsvegetation, der udgør Naturparken "Montes de Malaga. Tidligere var der betydelig vinproduktion i dette område, og der findes stadigvæk ruiner af de gamle "Lagar" (steder man pressede druer) i området. 

Idag er området byens grønne hjerte, hvor folk som elsker at vandre, løbe eller cykle i naturen, kan tage hen og nyde ren luft og natur.

Vi har tegnet en flot rute igennem parken ved at forbinde de bedste strækninger, af de mange grusstier og grusveje, som krydser Los Montes. En stor variation af grustier, som fører os forbi flotte udsigtspunkter og igennem interessante naturområder. Bare få kilometer gennem byen, så cykler vi ind i parken og væk fra trafikken. Ud i naturen og lade kroppen finde et passende tråd og nyde landskaberne vi passerer igennem.

Vi cykler tilbage mod Málaga, og ved Fuente de La Reina i ca. 1000 moh, får vi en forfriskning på en café, inden vi cykler de sidste 15 km tilbage til Malaga.

63 km, + 1246 m. 

M/-/-

Dag 5. En fridag i Málaga

På opdagelse i kulturbyen Malaga

Efter 3 spændende cykeldage, har vi nu en leisure dag i Malaga, hvor vi skal ud og opleve nogle af byens mange interessante kultur seværdigheder. Det kunne være den imponerende botaniske have eller Katedralen "Catedral de la Encarnación" (bedre kendt som "La Manquita"). De historiske arabiske fæstningsværker Alcazaba og Gibralfaro er et besøg værd, ligesom "Paseo Maritimo". Mulighederne er utallige, for vi befinder os i en af Middelhavets mest fascinerende kystbyer. 

M/-/-

Dag 6. Landsbyen Comares og kysten øst for Málaga

Dag 7. Vi besøger Comares, balkonen over Axarquía og vender tilbage til Málaga ad kystvejen

Man må ikke rejse til Málaga uden at besøge en af de mest ikoniske landsbyer i provinsen, Comares. Byen ligger som en ørnerede på toppen af en højderyg i Axarquía (området øst for Málaga). Comares er dagens mål, og tilmed cykelrejsens sidste etape. 

Fra kysten cykler vi opad og passerer landsbyen Olías. Lige oven for landsbyen møder vi en kort men stejl strækning kaldet "El Muro" (væggen). Vejen bliver hurtigt menneskelig igen, og vi cykler videre op til passet Puerto de La Bolina i 788 meters højde. Herfra drejer vi østpå og følger en meget panoramisk rute til Comares.

En meget velbevaret landsby og et perfekt sted for at holde en velfortjent frokostpause, inden vi returnerer til kysten. Vi cykler til Torre del Mar, og ad kystvejen tilbage til Málaga, hvor vi skal have en hyggelig afskedsmiddag og runde turen af.

97 km, +1350 m

M/-/-

Dag 7. Over Almogía til Pizarra og tilbage til Málaga

Den øde bjergrute fra Almogía til Pizarra, og udsigten fra Sagrado Corazón de Jesús.

Efter gårsdagens hviledag har vi idag turens konge etape foran os. De første kilometer kender vi allerede fra dag 3, så vi kan disponere vores kræfter fornuftigt.

Efter Almogía drejer vi mod vest, og foran os har vi nu cirka 35 kilometer igennem pragtfulde naturområder, hvor vi bare skal tage landskabet ind undervejs.

Vores mål er den store Kristus statue (Mirador de El Santo), som er placeret på det højeste punkt oven for byen Pizarra. Derfra er udsigten spektakulær og en velfortjent præmie for dagens strabadser. På nedkørslen til Pizarra skal vi holde fokus, og først slappe af når vi rammer bunden i dalen. Her holder vi ind på den første café vi møder efter den lange krydsning af det øde naturområde. Herfra er det blot, at nyde den lange og flade strækning, hele vejen tilbage til Málaga. 

112 km, +1700 m

M/-/-

Dag 8. Afrejse

Dag 8. Vi rejser og siger farvel til Málaga

Efter en meget aktiv cykel uge har vi nu set og oplevet meget i bjergene omkring Málaga. Det er nu tid til, at rejse hjem til Danmark, og få hvilet benene lidt.

Málaga og Andalusien i særdeleshed lokker med flere spændende cykelture i andre områder i fremtiden.

M/-/-

Vigtig information om denne rejse

Rejsens varighed:

8 dage - 7 nætter

Rejsens sværhedsgrad:

3

Inkluderet i rejsens pris:

 • Aktiv grupperejse med dansktalende Gjøa turleder, samt lokal mekaniker/chauffør til følgevogn
 • Flyrejse København - Málaga t/r
 • Bustransfer fra og til lufthavn
 • Følgevogn på cykelturene
 • Alle overnatninger på hotel i Málaga i delt dobbeltværelse
 • Inkluderede måltider som anført i rejseprogrammet. 
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Leje Gravel Bike 

IKKE inkluderet i rejsens pris:

 • Evt. afbestillingsforsikring og/eller rejseforsikring
 • Ikke inkluderede måltider måltider, som anført i rejseprogrammet
 • Evt. tillæg for enkeltværelse på DKK 2000,-
 • Drikkevarer 
 • Tillæg for leje EL-MTB DKK 600,-

Overnatninger på rejsen:

I Málaga overnatter vi på hotel tæt placeret på den gamle bydel. Hotellet ligger på en gågade, så der er ingen trafik. Man skal bare krydse vejen og så er man i hjertet af byen, hvor de spændende gader begynder.

Flyrejsen og lokal transport på destinationen:

Vi flyver fra København til Malaga t/r. Du er velkommen til, at kontakte os for at få oplyst flytiderne. På destinationen har vi hyret et lokalt transportfirma til at forestå bus transfers.

 

Måltider på rejsen:

Inkluderede måltider i rejsens pris er noteret på hver enkelt dag i rejseprogrammet med M (morgenmad), F (frokost) og A (aftensmad). Hvis et måltid ikke er inkluderet markeres det med – 

Område og klima 

Málagas provins har meget at byde på. Adskillige Natur Parker, små landsbyer og en dejlig kyststrækning. 

De klimatiske forhold er noget af det mildeste, der findes i Europa, og temperaturen er altid dejlig i selve Málaga by. Der kan mærkes lidt forskel når man bevæger sig i bjergene lidt længere væk fra kysten men selv deroppe er forholdene dejlige og milde. Der kan dog opstå dårligt vejr, som i resten af verden, og det er derfor vigtigt at medbringe det rigtige udstyr - se pakkeliste for turen.

Gennemsnits temperatur i Málaga i oktober og november:

Min: 11-14 grader

Max: 20-24 grader

Lokal valuta & kreditkort:

Du kan bruge gængse kreditkort langt de fleste steder, men det er altid en god idé at medbringe lidt Euro i kontanter. 

Wifi og mobildækning på overnatningsstederne:

Der er adgang til wi-fi og mobildækning på hotellet.

Cykelruterne 

Vi prioriterer de flotteste og mest spændende ruter og ikke nødvendigvis de letteste. Vi fokuserer på oplevelsen og landskabet, og prioriterer altid veje som fører ud i naturen og fredelige områder.

Derfor udgør cykelrejsen en god blanding af asfalt- og grusveje i varierende forhold. Flere gange på turen er der mulighed for, at vælge mellem strækninger med hhv. grus og asfalt, hvor de 2 grupper så mødes igen lidt senere. Turlederen vil informere undervejs om mulighederne fra dag til dag.

Cykelvalg

På denne cykelrejse kan man cykle på enten gravel bike eller en El-mountain bike. 

En gravel bike giver mulighed for, at cykle på både grus- og asfaltveje, og få det bedste ud af cykelturene. En perfekt cykel til afvekslende terræn og underlag.

En El-Mountain bike tillader dig til at deltage på denne smukke cykelferie, uden at være bekymret for om din form eller trænings-niveau er helt tilstrækkelig uden elkraft på cyklen. En El-mountain bike er god og stabil på grusvejene, og er tilpas hurtig på asfalt grundet batteriet. Sværhedsgraden på turen er ikke længere helt  så relevant.

Cykelmekaniker og vogn

En cykelmekaniker og en følgevogn sikrer, at vi kan få support hvis det skulle blive nødvendigt. Følgevognen kan ikke følge gruppen 100% hele tiden, men vi har adgang til den nogle gange i løbet af dagen. Hvor ofte afhænger blandt andet af vejenes forhold, parkerings muligheder m.m. 

 

Udstyrs- og pakkeliste

Inspiration til din pakning:

Nedenfor ser du et forslag til, hvad du bør medbringe på cykelferien. Er du i tvivl om noget i den forbindelse, så kontakt os gerne for et godt råd.

Stor og lille bagage til rejsen

Din store bagage, er den du tjekker ind på flyet, og den der står på overnatningsstedet under rejsen. Det kan være en duffelbag, rygsæk eller kuffert helt efter dit valg. Den lille bagage bør være en dagstursrygsæk og kan være din håndbagage på flyrejsen. 

Et godt rejseråd mht til din bagage:

I sjældne tilfælde, kan det ske, at den indtjekkede bagage kommer forsinket frem til destinationen pga fejl m.m. i lufthavnen. For at forebygge denne situation, anbefaler vi, at man pakker de vigtigste cykeltøj/udstyr og lidt skiftetøj i dagstursrygsækken, som jo er med som håndbagage. Så er man garderet, og kan deltage på første vandretur uden problemer, indtil den forsinkede bagage bliver leveret.

Dagtursrygsæk

Vi anbefaler en rygsæk med en størrelse på ca. 20 liter, som du kan også have med på cykelturene. Der findes en række rygsække, der er produceret og designet til cykelbrug.

Cykelsko og pedaler

Du kan vælge hjemmefra, om du vil leje cykel med SPD eller Flat pedaler (almindelige pedaler).

Vælger du SPD, så skal du selv medbringe dine kliksko til SPD.

Vælger du Flat pedaler, kan du overveje at  investere i mountainbike sko til formålet. Deres sål er designet til, at give et godt greb på pedalen og er en stor hjælp.

Tøj og udstyr til cykelturene

Decideret cykeltøj er udviklet til fysisk udfoldelse under åben himmel ude i terrænet. Det har derfor en række fordele på cykelturene. Stof og syninger er optimeret mhp at undgå ubehag og skader ved friktion mod kroppen. Stoffet er typisk let og åndbart så fugt fra kroppen kan komme ud, og så tørrer det hurtigt.

- kortærmet Jersey (cykeltrøje, mindst 2 stk)

- langærmet Jersey (cykeltrøje, mindst 1 Stk)

- Langærmet undertrøje (mindst 1 stk)

- 1 stk cykelregnjakke 

- bibshorts (korte cykelbukser, mindst 1 stk)

- bibtights (lange cykelbusker, mindst 1 stk)

- cykelhandsker

- cykelhjelm

- cykelflasker

- Solbriller

Energi tilskud

Vi anbefaler i høj grad at man er velforsynet hjemmefra med energitilskud i form af energibarer og energidrik. De første har man til rådighed hele tiden i cykeltrøjens lommer, det andet sørger man for at blande i vandflaskerne (tabletter, pulver osv.).  

Energi indtag er vigtigt på cykel, idet kroppen funger præcis som en motor. På vandreture kan man altid gå en lille smule mere. På cykel går man bare i stå.  Man skal derfor indtage energi løbende, og ikke bare i frokostpausen. 

Diverse

Rejsedokumenter, pas, kreditkort, valuta, sygesikringskort, Forsikringspolice nr og kontakt data

Mobiltelefon og oplader

Personlig medicin

Toilettaske

Alkogel, solcreme,